h1

ארוחת שישי

ספטמבר 8, 2007

ארוחת שישי שקטה וחביבה עם עוד זוג חברים. הבישול שלי היה חסר מוטיב מרכזי וכלל דברים פשוטים שקשה לפספס איתם. לא נרשמו תלונות סביב השולחן על האוכל או על היין.

הבקבוק האחרון מהשלל שקיבלתי מספרד ליווה את המנה העיקרית – בולונז, שהותאמה אליו בהצלחה, אם תשאלו אותי

Cune Crianza 2004

שחור ואטום הופך לארגמן על השוליים. פתחתי שעתיים לפני, ליין היה ריח סתמי של פירות יער ובפה חמיצות כ"כ גבוהה שחשבתי שהקיץ הישראלי הכריע אותו. כמעט ויתרתי עליו לטובת בקבוק חלופי, אבל נתתי לו להמתין, כשאני מוזג חצי כוס על מנת להוריד את מפלס הבקבוק מתחת לכתפיים – להגביר את שטח הפנים של החמצון. אחרי שעתיים הוא שינה צורה לחלוטין:

פרי יער שוצף ומתפרץ כגון פטל וקסיס, טבולים בווניל, עם עץ קלוי ופלפל שחור. גוף בינוני מלא, כשהפרי עושה מאמץ עילאי לתמוך בטאנינים הלעיס. תיבול קל מצטרף באחורי הלשון, וממשיך לסיום בינוני ויבש.

נחמד מאוד, ובניגוד לחלון השתיה שנתן לו רוגוב עוד מלא כוח וטאנין, לדעתי שנתיים ישפרו אותו למרות שבהתאמה נכונה לאוכל הוא מהנה גם היום. יין צעיר ונמרץ, שמיטיב להתבטא לצד בשרים שיתנו לו קונטרה. אני חושב שנהניתי ממנו יותר מאשר הריוחה רזרבה 99' שקיבלתי ביחד איתו, למרות שהוא בטח עלה שליש ממנו.

Cune Rioja Crianza

לקינוח, בציר מאוחד 05 של ויתקין שהיה טוב מאוד, אם כי מעט פחות הרשים אותי מאשר בטעימה הקודמת שלו ביקב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s