h1

יש ענבים שלא נחים לרגע…

ספטמבר 3, 2007

נגמרו לי הקלישאות לגבי כמה האירועים מהסוג הזה אצל איש הענבים מוצלחים. רק שבוע אחרי האירוע המוצלח הקודם יתקיים אירוע נוסף: יופי של הרכב יינות, ויש תמורה למחיר הטעימה. הפרטים ורשימת היינות:

50 סיבות טובות לשנה חדשה - איש הענבים

כמה דברים שלדעתי מעניין לטעום (חלקם טעמתי וחלקם לא) – שריגים, ציון ובן חיים – אפילו לא שמעתי את השם (למעט השלישי) – אשמח לשמוע דיווחים מכל סוג. יינות מעניינים: הפטיט סירה של כרמל, פינוטאז' רזרב של ברקן שקוטף מחמאות, האנכית של ירדן מרלו (והייטסוויין למי שלא טעם), יראון 04, ויתקין, מרלו דובב של סגל, וענבר של הר אודם. מי שיכול להגיע – שווה ביותר.

11 תגובות

  1. את הפטיט סירה של כרמל טעמתי פעמיים. פעם אחת בטעימות יום שישי בדרך היין ולפני חודש בערך במסעדה פה בניו יורק (מגישים בכוס!).
    במילה אחת: יין שחור. פרי שחור, עוצמתי במידה, מלא חבית, גוף מלא. יין עם כח.


  2. כן, באותו סגנון גם עשוי הקריניאן שלהם. ללא ספק מעניין.


  3. הפטיט סירה של כרמל מעולה, אך אני חולק על עניין הגוף. לדעתי יש לו גוף בינוני-קל, הוא מתחיל נהדר ואחרי שנייה שתיים בפה הוא עובר לסיומת. הבעיה היחידה של היין הזה, זה החוסר גוף בו לדעתי. לקריניאן יש כבר גוף בינוני-מלא ועשה אותו בבציר 2004 אסף פז מיקב ויתקין כמובן.


  4. היין עובר לסיומת לא כשהוא רוצה, אלא כשאתה בולע אותו, או יורק למרקקה…


  5. לא בדיוק, הרי גוף זה נפח. דהיינו כשאתה טועם ויש לך התחלה של טעים, לאחר מכן האמצע ולבסוף הסוף. אז ללא בליעה מגיעים לסוף מהר מידי, משהו מפוספס במרכז יש נפילה.
    עדיין אחלה יין.


  6. ההגדרה של סיום זה התחושה בפה אחרי שהמשקה כבר לא שם. המהדרין מחלקים את הסיומת לשני מרכיביה: האפטרטייסט – הטעם, והאורך – כמה זמן הוא נמשך.


  7. גוף זה לא עד כמה היין ממלא את חלל הפה?
    הרי יש יינות רזים, מלאים, יינות "עם חור באמצע" וכו'.


  8. ממלא את חלל הפה? אני חושב שגודל הלגימה קובעת את זה :)

    עד כמה שאני יודע 'נפח' ו'גוף' מתייחסים לצמיגות ולסמיכות של הנוזל, אבל יכול להיות שאני טועה.

    החור בבייגלה כבר קשור לטעמים, אם זכרוני מדייק.

    מי מזמין את אלדד לוי לחנך אותנו, הדור הצעיר, בכמה הגדרות קולעות?


  9. על איזה קריניאן 04 אתם מדברים שעשה אסף פז?!?!?


  10. בקיצר, מה שהתכוונתי לכתוב ואיכשהו יצא לי בלגן. כששותים את הפטיט סירה מרגישים בטעמים בפה בתחילה, אז נפילה ואז טעמי סיום לראת הורדת הלגימה בפה. יש שם איזה ירידת מתח מבחינת הגוף בפה.


  11. את הקריניאן של כרמל 2004 עשה אסף פז, גכמו גם את הגוורצ בציר מאוחר שעל שזכה בטרה וינו כיין הכשר הטוב בתחרות.
    כמובן שהוא עשה גם את אלה של ויתקין (או אולי ה"גם" צריך להיות לכרמל?)



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s