h1

קברנה ברמה

אוגוסט 31, 2007

מבחינתי גולת הכותרת של היום אצל איש הענבים. ארבעת יינות הקברנה, האיכותיים והמדוברים ביותר של יקבי רמת הגולן. רשמים לפי סדר טעימתם:

ירדן קברנה סוביניון 2004 – שחור-ארגמן, פרי אדום, דובדבנים, ירקרקות ועשבי תיבול. גוף בינוני, פרי טוב ודחוס, טאנין רחב ודומיננטי מתחיל להשתלב עם נגיעות מתובלות, סיום בינוני ויבש. היין סגור אבל מראה פוטנציאל לדעתי, לחכות שנה שנתיים ולבדוק שוב.

ירדן קברנה סוביניון 2003 – שחור-ארגמן, פרי בשל, שופע ונדיב, ריבה, עץ קלוי ורמז שוקולד. גוף בינוני מלא, פותח בפרי מתוק. איפה הטאנין? כמה שניות בפה מרים את ראשו ומשתלב נהדר, מוסיף תיבול, נפח ואיזון לפרי העשיר. מתפתח בפה ומהנה לשתיה. סיום בינוני פירותי עם עוד יובש.

drinking beautifully! כמו שאומרים בלעז, מלבד האיזון ושאר המילים הגדולות – פשוט יין טעים. להכין קדירת בקר, רוסטביף צלוי או פילה עסיסי, להוסיף גם כוס יין לבישול, לחדרר שעה-שעתיים ולהנות. אומרים שהיין יכול להרוויח מיישון נוסף, אבל הוא ממש מהנה גם עכשיו. מי שעדיין אין לו ויכול להרשות לעצמו – קניה טובה. 99 ש"ח.

ירדן קברנה סוביניון כרם אלרום 2003 – צבע ארגמן עמוק ויפה, פירות יער – אוכמניות ופטל, פלפל שחור, הרבה חבית קלויה. גוף בינוני מלא, מרקם חלק ונעים. גם כאן נפתח בפרי מתקתק, עובר לתבלין חריף והרבה טאנין עם נגיעה מרירה-בוסרית עדינה. סיום ארוך ומתובל. יותר מוכן לשתיה ממה שקראתי, אבל עדיין לא להתקרב בשנתיים הקרובות.

ירדן קצרין אדום 2003 – שחור אטום לחלוטין עם ארגמן בשוליים, שזיף, דובדבן, ריבה, קפה והקליה. גוף מלא ודחוס מביא לחיך פצצה של טאנין, הפרי מתחבא מאחוריו ברקע עם הרבה עץ מתובל. סיומת יבשה וטאנית שנמשכת ונמשכת ולא מוכנה לעזוב את הפה. מרגישים את היובש על השיניים דקות ארוכות אחרי הלגימה. בניגוד למקצוענים שטעמו וכתבו, אני לא מספיק מנוסה בשביל לאמוד את הפוטנציאל שלו ואת חלון השתיה, ואין לי מושג מה יוליד העובר הטאני הזה. לא נראה לי שיש מה להתקרב אליו בשלוש-ארבע השנים הקרובות, אם לא יותר.

מנצח הסדרה, והטעימה כולה, לטעמי – ירדן ק"ס 2003. השתפר ונפתח מאז הטעימה הקודמת, לפני שבעה חודשים. יכול להיות שעוד כמה שנים האלרום והקצרין יצחקו עליו, אבל הוא עדיין יהיה יין מצוין ובמחיר הגיוני.

7 תגובות

  1. עוד לא יצא לי לטעום את הקצרין והאלרום אבל לפי דבריך הציפיה שלי קצת יורדת, לא שיש לי משהו נגד הקברנה הרגיל הוא עשוי טוב ומאוד נגיש לשתיה אבל אחרי טעימת הקברנה שהשתתפתי בה התרשמתי שבכל זאת מדובר ביין שעדיין לא באמת בליגה של הגדולים.


  2. תראה, אני לא יודע להעריך יינות סגורים שאינם מוכנים לשתיה. אם אלדד לוי ורוגוב אומרים שהם גדולים – זה שווה הרבה יותר ממה שאני אומר (ואני לא אומר שהם לא…).

    לא נראה לי שיש מה לעשות איתם בשנתיים הקרובות (אם לא יותר).

    עוד הוכחה שב-90-100 שקל אפשר לעשות יינות מצויינים+. אם היה לי כסף הייתי מנצל את מחר (שבת) – היום האחרון של המבצע בסטופמרקט וקונה בקבוק ב-85 ש"ח (הכי זול שראיתי בארץ).


  3. אני מבקש לא לאמץ אלילי שוא כמו רוגוב. אני לא עוקב אחריו בכלל כי אני אוהב להתרשם לבד, וגיא יגיד לך שכמעט תמיד – 80% ויותר מהמקרים, הטעם שלו ושל רוגוב הפוך. גם קראתי שתי המלצות משתפכות שלו של מסעדות שלא ממש הבנתי למה.

    בעברית פשוטה – פתח לך את חוש הטעם שלך לפי מה שאתה אוהב ויודע, לא לפי מה כתוב באף עיתון.


  4. לא תכננתי להפוך את זה לבמת התנגחות ברוגוב, אבל שיהיה. אני קורא כמה מבקרים, ולמדתי כבר לדעת לגבי כל אחד מהם איפה הטעם שלהם דומה לשלי ואיפה לא. הסיבה למשפט הראשון שלי היא שכתבתי: "אלדד לוי ורוגוב", שאם תרצה או לא, אולי שתי הדמויות הבכירות בארץ בתחום. לפתח את חוש הטעם זה לא סותר גם לקרוא דברים שאחרים כותבים במקביל.


  5. […] ורמז למנטה. גוף מלא עם הרבה טאנין שכבר הספיק להתרכך לעומת 2003, מתובל מאוד ושוב נוכחות עץ קלוי, פרי דחוס ומרוכז שעדיין […]


  6. […] פרי בפה, סיום ארוך ויבש. היובש הזכיר לי את הקצרין אדום שטעמתי בצעירותו (אם כי כאן אין את השפעת החבית של הקצרין). […]


  7. […] 2003 התרסן מאז המפגש האחרון איתו, סביב אותו שולחן לפני שנה וחצי. מפוצץ בהכל, עדיין […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s