h1

נורמה, אהובתי

אוגוסט 24, 2007

"איך היית בנורמה ג'ין רק פעם אחת?" התריס אחי הקטן בדרך. "צודק", עניתי בבושה. זה שרוב החבר'ה שלי נמצאים באיזור חיפה לא תירוץ מספיק טוב. במקום להרחיב במילים, אסתפק ואומר שעמותת הויסקי הישראלית לא בוחרת באקראי את פאב הבית שלהם. מלבד משהו כמו 140 סוגי ויסקי, לא מדובר בפאב של מכורי ויסקי, וכולל מבחר לא שגרתי של בירות, בהן גסר האוסטרית, סן-ברנרדוס, ניוקאסל, בימיש ועוד. כמובן שכל שאר מרכיבי הבר לא מוזנחים וכוללים תפריט סטנדרטי של כהילים, יין, ליקרים ועוד. תפריט האוכל נראה די טוב, אבל אחרי ארוחה משפחתית לא היה בו עניין מיוחד. מלבד מבחר הויסקי המרשים, המקום מאפשר להזמין חצי מנה מכל סוג ויסקי, בחצי מחיר (יש כמה מחירים די משתלמים, כמו 65 למנת גלנפידיך 18), כך שמתאפשר לטעום יותר סוגים. בנוסף יש טעימות מיוחדות במחירים מעניינים, שווה לברר. מלבד השירות הזריז, חצאי המנות שהגישו לי נראו יותר קרובות לגודל של מנה מאשר לגודל של צ'ייסר. באתר הפאב תוכלו להתרשם ממגוון הויסקי והבירה.

פתחתי בחצי מנה קליינליש 14 (33 ש"ח). קצת קשה להבחין בפאב בארומות בדיוק מספיק בשביל לכתוב עליהן, אבל אני יכול לסכם בפשטות: עד כמה שהצלחתי להבחין הויסקי דומה כמו שתי טיפות מאלט לטאליסקר 10. אלכוהולי, חריף, עישון טוב במידה, עוקצנות רבה, פלפל והשפעת חבית, אפטרטייסט ארוך ומעקצץ. הדמיון בין השניים שופך אור חדש על הדיון הארוך שלנו בנוגע למרכיבי ג'וני השחור. צריך לטעום את שלושתם זה מול זה ולהכריע.

המשכתי בחצי מנה גלנמורנג'י סלר 13 (30 ש"ח), בעקבות הפוסט הזה. בשלב זה הייתי יותר שקוע בשיחה, וכנראה שחריפות הקליינליש השאירה את הבלוטות שלי קצת בהלם. אז אני חושב שהייתה שם קצת פירותיות ואולי נגיעה של מליחות. לקח להבא: קודם טועמים ספייסייד ואח"כ מעושן-חריף.

גלנמורנג’י סלר 13, thewhiskystore.de    Clynelish 14, credit: jf-barbey.net

21 תגובות

  1. אכן מקום ראוי ביותר!


  2. נ.ב. כדאי להזמין את טעימת הוויסקי


  3. אכן, היית יכול כבר לנצל את המבצע שציינתי פעם – 160 ש"ח נותנים לך 4 טעימות 2/3 מנה כ"א של ארבעה מאלטים שעולים כל אחד לחוד מעל 100 למנה. זה מבצע קבוע שלהם.

    הקליינליש בעיני ממש ממש לא דומה לטאליסקר, רגוע ומלטף ממנו, כמעט כמו לואולאנדס. יותר מזכיר ברכותו את הרויאל לוכנגר, שאמנם אינו רך לחלוטין, אבל בהחלט אינו פרוע כמו הטאליסקר.

    ולגבי מחסן 13, הזהרתי אותך :-)


  4. תראה, אני יכול לומר שהאווירה לא התאימה ב-100% לטעימה רצינית של ויסקי, אבל אין מצב להגיד על הקליינליש שהוא מלטף (אלא אם הברמן מזג לי בטעות משהו אחר…)

    לגבי הטעימות – נשמור את זה לחודש עם משכורת יותר טובה. בהפרש המחיר אני אקנה היום משהו בויתקין :)


  5. הריזלינג של ויתקין הוא הריזלינג הישראלי הראשון שראוי לשמו.


  6. מאוד ניסיתי ורציתי להתחבר אליו, אבל הפטרוליות שבו, שהזכירה לי טקסי אש בצופים, הקשתה עלי לאהוב אותו ודי חסמה את הארומות האחרות. יכול להיות שאני יותר רגיש דווקא לטעם הזה, יכול להיות שזה היה בקבוק שסטה מהממוצע – אבל אין לי הסבר אחר לזה שבכל רשמי הטעימה שקראתי דיברו על שמץ/רמז/נגיעה של פטרול. כנראה שאלה של טעם.

    רשמים:
    https://drinking.wordpress.com/2007/04/27/vitkin_riesling/


  7. תרים טלפון אחרי ויתקין וקפוץ לטע… אה, אתה בטח לא תראה את זה… אני ארים אולי טלפון…


  8. אני לא מסכים לגבי הריזלינג. כאילו אני מסכים שהוא מצויין אבל יש עוד חביבים….גם אם הסגנון שונה.
    מה שכן הריזלינג בציר מאוחר – יין קינוח מדהים.
    יש מצב אפילו לוקח את ההייטסווין מה גם שהוא יותר זול ממנו באיזה 20 שקלים


  9. ארומה פטרולית היא אכן משהו שחובבי ריזלינג אוהבים ומעריכים:) למרות שהיא בדרך כלל מופיעה בריזלינג מיושן. אכן הריזלינג של ויתקין הכי נאמן – יחסית – לסגנון הגרמני ממה שיש בארץ. והתחרות לא קשה.


  10. ערן איזה ריזלינג ישראלי אחר אתה מוצא ראוי? לגבי הבציר מאוחר דווקא לא נפלתי – אולי כי שם יש לי סטנדרטים מאוד גבוהים:)


  11. אייל, הריזלינג שטעמתי אתמול (2006) שונה לחלוטין מהקודם שטעמתי ותיארתי בקישור (2004). אני חושב שמדובר בסטייה בין בקבוקים. הבציר החדש הרבה יותר תואם לרשמי הטעימה השונים שקראתי עליו. פוסט בנושא יופי בקרוב.


  12. אם בראוי אתה מתכוון לנאמן לסגנון מסויים אז אכן אין עוד ריזלינג ראוי אבל ישנם מספר ריזלינגים חביבים ביותר שאמנם עשויים בסגנון שונה אבל אנחנו נצטרך להתרגל לעובדה שאנחנו לא גרמניה וכמו שלעולם לא יהיה לנו פינו כמו בבורגון גם לעולם לא יהיה לנו ריזלינג כמו בגרמניה.
    יש לנו את האקלים הייחודי לנו עם יינות שמבטאים אותו בהתאם. לגבי הבציר המאוחר אם אתה משווה אותו ליינות קינוח ישראליים איזה יינות אתה מחשיב כטובים ממנו?


  13. ערן נכון לא יהיה לנו ריזלינג כמו גרמניה, וגם לא כמו אלזס, אבל גם באוסטרליה וגם בניו-יורק שתיתי ריזלינגים מצויינים. אשמח לשמוע – בלי השוואה – מהו ריזלינג ישראלי טוב לדעתך חוץ מויתקין.

    לגבי בציר מאוחר, לא השוותי לישראלים… אלא ליינות ריזלינג בציר מאוחר גרמנים, אלזסים וכו':) מצטער… פשוט בעיני ריזלינג בציר מאוחר, בפרט מיושן, הוא מסגנונת היין המדהימים ביותר (גם כשלא מאוד מתוק כמו באלזס או גרמניה), וזה של ויתקין היה רחוק מהסטנדרטים שלי.

    אבל אנסה לתת לו עוד צ'אנס. בסטנדרטים ישראלים זה משהו אחר, התחרות היא קטנה כידוע, ההייטסווין הוא בעיני יין מצויין אבל פרט לכך אין הרבה תחרות…


  14. אני חושב שאהבתי את הבציר מאוחר של ויתקין יותר מאשר ההייטסויין. אולי בזה של רמה"ג יש יותר מורכבות, אבל מצאתי את הויתקין מאוזן יותר ועם פחות מתיקות.

    אולי הוא לא בליגת העל, אבל אני חושב שגם הקינוח של המסרק הוא יין ראוי שעשוי טוב.


  15. דבר ראשון – ברוכים הבאים למרכז. חבל שלא הודעת מראש. היינו באים לעשות איתך טעימות, למרות הגלן מורנג'י סלר 13, שטעמתי אצל עירא ולא ממש הרשים אותי. אם אתה מחפש משהו קליל – אז אולי.
    בפעם הבאה אל תשכח! אנחנו כאן כדי לעזור עם "צרות" כאלה :)


  16. אני במרכז מאז שנות השמונים המוקדמות. דווקא החיפאי שבי בן כמה שנים בלבד, אם כי אני מרגיש שהתאקלמתי היטב ;)


  17. טעמתי בזמנו ריזלינג של צרעה שהיה חביב אני כבר לא זוכר את הבציר, מלבד זאת אמנם אין שום מאפיינים של ריזלינג אבל גם הריזלינג של יקבי רמת הגולן הוא קליל ונגיש ויתחבב בקלות על מתחילים. אין לי כ"כ נסיון עם ריזלינגים גרמניים והאלזסים שטעמתי חוץ מגראן קרו אחד לא היו מעניינים במיוחד. ריזלינג שאני דווקא מאוד אהבתי בא דווקא מארה"ב וזה הארויקה.
    בקשר ליין קינוח אני לא השוויתי לריזלינגים גרמניים מבציר מאוחר אבל גם מחירם גבוה מאוד לא? בכל אופן לא יצא לי לטעום כאלה אבל מיינות הקינוח שכן יצא לי לטעום ובטח לעומת אלה שיש בארץ הבציר מאוחר של ויתקין מהנה מאוד. שווה את ה80 שקלים לדעתי.


  18. אגב אם מדברים על יינות קינוח אסף גם היה אחראי על ההגוורץ כרם שעל המהולל שבזמנו זכה לשבחים רבים ואף התעלה על ההייטסווין.
    הטעימה אכן הייתה נהדרת ואני יכתוב עליה קצת יותר מאוחר
    רק בקשר לקריניאן אני חושב שהבציר הקודם היה קצת יותר טוב ולזה היה חסר קצת נפח, מעבר לזה הוא היה מדהים.


  19. בקצרה -יינות בציר מאוחר גרמנים ואלזסים אינם בהכרח יינות קינוח, VENDAGE TARDIVE באלזס עשוי להיות מתוק או לא, עשוי להיות יין קינוח אך עשוי גם להיות מרוכז אך יבש.. בגרמניה spatlese שפירושו בציר מאוחר לא יהיה מאוד מתוק, הוא בהחלט לא יין קינוח. והסוגים האלו גם לא נורא נורא יקרים – אם כי תלוי וכו'. באלזס בא אחרי זה הקטיגוריה SGN ובגרמניה מספר קטיגוריות שבהן אחת הידועות היא TBA ושתי קטיגוריות אלו הם כבר בטוח מתוקות ומאוד מתוקות ברמת יין קינוח. וכן, גם יקרות למדי או מאוד בדרך כלל.
    אני לא זוכר הרבה פרטים מהויתקין אנסה שוב אם יצא לי. זוכר שלא נפלתי. אבל לאור התפעלותי מהריזלינג היבש שלהם אז אתן עוד צ'אנס.
    אגב יש יקב ישראלי שכותב מקדימה "ריזלינג" ורק באותיות קטנות אפשר לראות שזה אמרלד ריזלינג! כששאלתי למה אמרו לי שלא היה מקום על התווית הקדמית!
    ארויקה הוא יין מצוין אבל לא ממש אמריקאי אלא שילוב אמריקאי-גרמני. לא מזמן פתחנו בקבוק מ 2000. מקסים עכשיו!
    האלזסים – כשהם טובים הם טובים!
    רמת הגולן – לא נפלתי מהריזלינג שלהם אף פעם. זה בסדר, אפשר לשתות את זה, אבל לא נותן את הקסם של ריזלינג, שהוא הענב האהוב עלי.
    טוב אצטרך לכתוב איזה פוסט על ריזלינג נראה לי. בקרוב אעלה בבלוג שלי את הכתבה שעשיתי ליין וגורמה על אלזס ושם יהיה קצת מידע והמלצות.


  20. היה לי העונג לשבת ולשתות בתפקיד האח הקטן. למרות ששתיתי רק בירות…


  21. אכן הייתה אחלה חברה.

    למה להצטנע? זה לא 'רק' בירות כאילו שתית קרלסברג והייניקן. סן ברנרדוס כהה וגסר דארק זה אחלה בירות ובחירה טובה.

    אני בחרתי בויסקי כי יש יותר מקומות שמגישים את הבירות האלה מאשר מקומות עם כזה מגוון של ויסקי שאני יכול להזמין בחצאי מנות. בפעם הקודמת שישבנו בנורמה שתיתי בעצמי את הגסר…



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s