h1

קוקטיילי קערה (aka פונץ')

יולי 25, 2007

אחלה של דרך להשקות אורחים במסיבות זה קוקטיילי קערה, המכונים לרוב פונץ'. למה בעצם?

זה מתוק וטעים לכולם, גם לאלו שלא רגילים לשתות. ההכנה פשוטה, אפשר להכין כמות ולהנות מהמסיבה. גם מי שאין בכיסו לפנק את האורחים ביינות איכות או משקאות אחרים, יוכל לספק משקה טעים ועם מרכיבים באיכות טובה, בלי לקרוע שום כיס. כמה רעיונות שעשיתי הערב.

'קוקטייל פירות' – על קרח בקערה בקבוק וודקה (700 מ"ל), קרטון ליטר פריגת טבעי, ליטר ומשהו משקה מוגז. כל זה על ענבים מעוכים, גבעולי נענע, פרוסות דקות של שזיפים, לימונים ותפוחים ירוקים ואדומים (לא הכל ביחד באותו זמן). השילובים שהלכו טוב כוללים: פאנטה אשכוליות עם מיץ תפוחים / ספרייט עם מיץ אפרסקים / אייס-טי אננס עם סודה / לימונענע וספרייט עם מעט אפרסקים.

'קוקטייל ורוד' – על שני בקבוקי הרי גליל רוזה (מצויין בפני עצמו), קופסאת אננס חתוך משומר עם הסירופ, שני קרטוני 1 ל' פריגת אננס טבעי, ועוד כ-1 ל' סודה (לא מדדתי במדויק אלא הוספתי לפי הטעם). הכל על קרח.

חמצמץ ונחמד, חלש מאוד מבחינת אלכוהול (פחות מ-5%). למרות שהייתי רוצה לטפוח לעצמי על השכם בגלל מקוריות, זה היה הקוקטייל הפחות פופולרי הערב והקערה אמנם נגמרה, אבל בקצב איטי יותר מהאחרות. כנראה שהרעיון הקודם עדיף.

עוד תובנות על ערבובים בסגנון – כאן, וגם כאן

5 תגובות

  1. קודם כל אני חייב להגיד שיש פה אחלה אתר ^_^, אז כל הכבוד !
    הגעתי לעמוד הזה כי אני מחפש מתכון לפונץ' טוב למסיבת גיוס של חברים.
    נראה לי שאני אלך על השילוב שרשמת פה של הלימונענע והספרייט, וודקה, וכל שאר המרכיבים.
    עכשיו יש לי 2 שאלות קטנטנות :
    1. הענבים נראים טוב יותר שאם פרוסים דק או לרבעים, זה משנה אם זה ככה או מעוכים ?
    2. איך כף סוכר תשפיע על כל ה-3 ליטרים (פלוס מינוס) של משקה האלה ? כדאי ?

    תודה מראש =]


  2. כן, ענבים חתוכים זה נראה יותר טוב ויוצא יותר טוב.
    לגבי תוספת סוכר – לדעתי המשקאות (ספרייט במיוחד – אבל כל המשקאות הקלים שמוכרים היום) מספיק מתוקים – שלא נאמר יותר מידי מתוקים.

    לדעתי תכין בלי ואם זה לא מתוק מספיק לטעמך תוסיף סוכר. כדי להעריך כמה כף משפיעה על 3 ליטר, חלק אותה ל-20-30 (מספר הכוסות החד פעמיות) וזה ייצא כמעט כלום.

    גיוס נעים!


    • תודה רבה =]


  3. […] בתור התחלה כל דבר שיש בו תפוחים, במיוחד סיידר חם וגם קוקטיילי קערה למיניהם. עוד מקום שהוא יכול לשדרג זה בישול ואפיה, וגם […]


  4. I must say it was hard to find your page in google. You write
    interesting articles but you should rank your website higher in search engines.
    If you don't know how to do it search on youtube:
    how to rank a website Marcel's way



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s