h1

שני ברמנים. 120 לקוחות.

יולי 25, 2007

היה לי העונג להיות אחראי אלכוהול בערב 'על-האש' פקולטי בלימודים, מה שכלל קניות, ערבובים, הכנה והגשה. פוסט זה ירכז רעיונות, מחירים ולקחים מאירוע כזה. חבר שעזר ואני טיפלנו בקהל סטודנטים צמאים, מילאנו קערות בקוקטיילים, מזגנו לכוסות והסתובבנו בקהל עם מגש מאולתר. אני מאמין שבממוצע לכל סטודנט הוצע משקה בתדירות של 5-15 דקות במהלך הערב.

קניות ומחירים

התקציב לאלכוהול: 1200 ש"ח על 120 איש (כשר). הקניות התבצעו בארבע חנויות בסביבת חיפה, ביינות השתדלתי לקנות בעיקר דברים שטעמתי, כאשר המחיר נדרש להיות בטווח המאתגר של 25 ש"ח. אפרט מחירים בסוגריים (אני מעגל אגורות) וחנויות, כי אני מאמין שרוב מה שנקנה הושג במחירים טובים ויש מי שיכול למצוא את זה שימושי:

בית היין והסיגר (שד' מוריה, חיפה 048104757) – 8 יינות לבנים שכללו: 2 גמלא סוביניון בלאן (25), 1 גולן שרדונה (25), 3 גולן שיאון לבן (24), 2 דלתון כנען לבן. בנוסף 2 הרי גליל רוזה (30).

מחלקת היין בסטופמרקט (צומת יגור, אורי: 0522791698, אתר) – 12 יינות אדומים שכללו: 6 סגל מרלו-שיראז 66%/34% (2 ב-47), 2 סגל מרלו-ק"ס 66%/34% (2 ב-47), 2 שיאון אדום (2 ב-55), 2 ברקן דומיין שיראז עדולם (23).

קשת טעמים (רח' הזית, נשר 048202265) – 90 בקבוקי חצי ליטר בירה. 3 ב-12 (לא כולל פיקדון) על גולדסטאר, טובורג אדום/ירוק, ו-3 ב-11 על קרלסברג (משהו כמו שליש מהן גולדסטאר והשאר שווה בשווה). סה"כ ליטר וחצי תמורת 15.6 ש"ח כולל פיקדון.

שופרסל דיל סניף תל חנן (נשר) – 6 בקבוקי 700 מ"ל של וודקה נמירוף עם מדבקה לבנה (32.7)

לקחים ותובנות

וודקה נמירוף עבור קוקטיילים זו בחירה מוצלחת, שעולה כמעט חצי ממחיר פינלנדיה/אבסולוט/סמירנוף. נקיה היא לא חלקה מאוד, אבל בקוקטייל מתוק לא רק שלא מרגישים טעם או צריבה אלכוהולית, גם לא מרגישים כ"כ ריח של וודקה מהמשקה.

גמלא סוביניון בלאן מנצח בפער ענק בקטיגורית הלבנים. רענן, נקי, פרי טרופי ויובש כיפי בפה, מתחרה בכבוד גם ביינות במחיר כפול. שיאון לבן וכנען לבן יחסית ידידותיים למשתמש המתחיל, אישית אני לא מצליח להתחבר לכל מה שמכיל אמרלד ריזלינג, שמקנה לו טעם סוכרייתי-פלסטי. השרדונה של גולן רענן באופן יחסי לאחד שיושן בעץ, ושומר על איזון. תמורה טובה למחיר לחובבי שרדונה.

תובנה על יינות אדומים: קשה למצוא משהו טוב במחיר הזה. חיפשתי לשווא את הפטיט סירה-ק"ס קל הגוף והידידותי של תשבי אבל כנראה שזו סדרה המיועדת בעיקר לאולמות. סגל מרלו-שיראז היה המצטיין לטעמי, הציג פרי סביר באף וגוף ששמר על איזון. הדומיין הציג גם הוא פרי, אבל לא רענן במיוחד ובסה"כ התחושה היא שמקבלים מה ששילמת עבורו, לא יותר. השיאון האדום מבציר 06 ממשיך לאכזב אותי, הסנג'ובזה מהבלנד חושפת את הפנים הלא יפות ויוצרת חומציות גבוהה לטעמי. קטונתי מלהעיר לשוננפלד, לדעתי הקטר של תעשיית היין הישראלית מזה לפחות עשור, אבל אולי 20% מרלו בשל בבלנד היו מוסיפים לאיזון ומשפרים את הנגישות.

על מראה רחבת הריקודים המלאה והמשתוללת בסוף הערב, אני מאמין ששנינו יכולנו לקבל קרדיט חלקי. לא הוגשו ספירטים נקיים, התרחקנו ממשקאות אנרגיה – מי שרצה לתפוס ראש תפס ראש וקיבל מרכיבים אלכוהוליים מאיכות טובה, ולא היו הקאות או אירועי שכרות מוגזמת.

קוקטיילי קערה – בפוסט נפרד.

2 תגובות

  1. […] אני אוהב לנסות דברים חדשים. כאן אספר על חלקם « שני ברמנים. 120 לקוחות. קוקטיילי קערה (aka פונץ') יולי 25th, 2007 אחלה של דרך […]


  2. […] בתחילת הדרך (בשא"ש) חיבבתי אותו ואחרי זמן לא ארוך לא הייתי מסוגל לשתות אותו. לשמחתי – הערב זה לא […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s