h1

יין קיצי

יולי 20, 2007

אין על לימודים ביום שישי. אפילו עוד יותר טוב זה כשהשיעור נמשך עד שתיים בצהריים. שוב, התחלות כאלה של סוף שבוע דורשות איזון, כמו למשל כזה שאפשר למצוא בדרך היין. אם השיעור היה מסתיים בשעה המתוכננת אולי עוד הייתי מספיק לטעום מקלו דה גת, אבל ניחא. הצטיידתי בברוט של קריסטלינו לעצמי, ובעוד לבן לארוחה המשפחתית.

תבור אדמה, סוביניון בלאן גיר 2006

בהיר מאוד בכוס, האף נקי ומדויק, פרי טרופי נעים ורמז מינרלי ברקע. גוף קל, בעבוע ניכר שנרגע אחרי כמה דקות בכוס, חמיצות ערה עם פרי מתקתק מאזנים את החבילה, לסיום מעט קצר.

תבור אדמה סוביניון בלאן גיר, קרדיט: winebar.co.il

קיצי, מרענן ועשוי טוב. נגיש מאוד וקל לשתיה. בכל זאת, למרות שמדובר באחד הסוביניון בלאנים הישראליים האהובים עלי אני נאלץ לומר ש-59 ש"ח זה לא מחיר זול. עוד שתי נקודות לזכותו – ביקב לא מתביישים להשתמש בפקק הברגה, כל הכבוד, ואחוז אלכוהול נמוך יחסית (11.5%) – עיין ערך נגישות ורעננות.

שתי קטנות לסיום: כתבה מעניינת של ג'וב הרגיל על טרנדים אלכוהוליים, וחתיכת בר ביתי מרשים של איש יקר בתפוז.

11 תגובות

  1. אחלה סובניון בלאן, אני מאוד אהבתי לדעתי פתחתי אחד לפני חודש, חודש וחצי. הסובניון בלאן הזה והסובניון בלאן של פלטר מזכירים אחד את השני. צריך לקרר אותו טוב ולפתוח איזה חצי שעה לפני, בהתחלה החמיצות שלו קצת גבוהה מידי.


  2. אחלב\ה של יין
    מהטעימה הראשונה ביקב אהבתי
    ובכלל יינות תבור. הרוזה אפילו טוב יותר אם כי יקר למדי


  3. קינקס, אכן סוביניון בלאן מצויין אבל לדעתי אין שום קשר בינו לבין זה של פלטר. לטעמי פלטר לקח את הסוביניון הלבן שלו לכיוון מאוד מעודן, מאופק, ואני מרגיש שם יותר עשבוניות וירקרקות מאשר בתבור, הפירותי יותר. שניהם טובים לדעתי, אבל מסגנונות שונים.

    גל, לגבי הרוזה ק"פ חרסית של תבור, הוא אכן מוצלח. המחיר של בקבוק דווקא סביר ועומד סביב 40-45 ש"ח, העניין הוא שזה בקבוק של 500 מ"ל, כך שבחישוב כללי זה יוצא לא זול בכלל (להוסיף 50% כדי להגיע ל-750 מ"ל). זה בקבוק שמתאים לאנשים שלא שותים הרבה, אבל כשאנחנו שניים ופותחים בקבוק בערב שישי, אני מעדיף שיישאר מעט בבקבוק לארוחת צהריים של יום שבת (או שלא יישאר בכלל), מאשר להגיע לסוף הבקבוק כשעדיין לא מיציתי. לכן באותו מחיר לבקבוק, אבל בגודל הנכון, אני מעדיף לקנות את הרוזה של דלתון.


  4. לדעתי יש קווי דימיון בין שניהם, נכון שפלטר יותר עשבוני וירקרק אך עדיין שניהם מאוד עדינים ומאופקים לדעתי. יאללה, מתי נעשה איזה טעימה השוואתית של לבנים ונפתח איזה אדום שניים, ערן דיבר על יכולת הבישול שלך …


  5. חמוד מאוד התבור. אבל לדעתי הס"ב של רקנאטי ששתיתי אתמול היה יותר מוצלח…..אחלה יין תודה על ההמצלצה.
    אגב פלטר ס"ב שרדונה עכשיו אתה יכול להצטער שלא רצית אותו, מדובר באחד הלבנים הטובים בארץ.
    אני עם קינקס, מתי אתה מבשל לנו?:)


  6. בדיוק לזה התכוונתי. הבקבוק שלהם כל כך קטן, אני מסיים אותו בצ'יק. ד
    אני אנסה את הרוזה של דלתון טרם טעמתי..
    ואם כבר ברוזה עסקינן, אז גם זה של קלו דה גת מעולה לדעתי.
    טעמתי ביום שישי גם את השנסון שלהם , וגם הוא לא רע בכלל לימות הקיץ המהבילים שפוקדים אותנו.


  7. אני יצאתי עם שנסון אחד של קלו דה גת וסירה לאחר הטעימות של יום שישי. הסירה שלה מעולה לדעתי, ביחס למחיר נותן תמורה מצוינת ועוד שנתיים שלוש הוא אפילו טוב יותר יהיה.
    לגבי רוזה, לא מצליח להתחבר, אולי למעט הרוזה של רקנטי שאהבתי לא מצאתי שום רוזה שאני ממש אוהב. זה לא עושה לי את זה רוזה.


  8. קינקס,
    דווקא את הסירה לא אהבתי. גם לא את המיקס.
    היה לי כבד מדי אולי בגלל המז"א :)


  9. כן, אתה צודק. יינות אדומים בקיץ זה באמת מטלה כבדה לפעמים ולא מתאים למזג האוויר. נסה את הסירה לדעתי בעוד חצי שנה, ככה אמצע החורף עם פתיחה של הבקוק שעתיים לפני ותקבל משהו אחר בכלל.
    את המיקס דווקא חיבבתי וזה למה קניתי, בגלל שהיה קליל וחסר עץ. יכול להיות שטעמת את המיקס כשהוא חם מידי? לי יצא בדרך היין לטעום כמה וכמה פעמים לבנים שלא היו בטמפרטורה הנכונה ולא עשו לי את זה.


  10. ייתכן.
    בד"כ אדומים טעימים לי יותר בחורף.
    אני אשמור אחד :)


  11. […] של תבור אני זוכר משנה שעברה בחיוב, ובאותה קטגוריה של הסוביניון בלאן: טוב עד טוב-מאוד, אבל קצת יקר. בקבוק ה-500 מ"ל היפה נפתח […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s