h1

כשצריך משהו חזק…

יולי 5, 2007

יום ארוך אחרי חמש שעות שינה. התחיל בלימודים. המשיך במבחן משם לעבודה. אחרי העבודה – בחזרה לעוגן המצוין, כשבדרך הרעב גורם לי לעצור להמבורגר כפול אצל האלה עם ה-M הגדולה-צהובה. איכשהו הגעתי לפאב עדיין רעב, והזמנתי מנה מצויינת של כבד קצוץ עם בצל טרי, שהוגשה חמה והייתה אחת ממנות הפאבים (27 ש"ח) המוצלחות ביותר שאכלתי לאחרונה.

הטעות הייתה להזמין גינס עם כל הכובד/כבד הזה. התאמה קלאסית למנה מזרח אירופאית כזו זה וודקה נקיה, אולי איזה דג'סטיף מריר, או אפילו ויסקי פשוט או בירה קלה ובהירה, אבל התגעגעתי. נטשתי את האישה הקרירה-מרירה היקרה הזו ולא התראיתי איתה כמעט חודשיים, עקב עומס שגרם לי להעדר מפאבים די הרבה זמן.

חזרתי לדירה 17 שעות אחרי שיצאתי ממנה, עם בטן שמרגישה כמו בלון שעומד להתפוצץ. למזלי יש בדירה שותף רציני, ומספיק היה לו להסתכל על הפרצוף שלי בשביל לפגוש אותי בסלון ולהוציא כוסיות צ'ייסר מהמקפיא. הספקתי לקפוץ למדף בחדר ולהביא בקבוק שחור-ירקרק עגלגל, שנושא מילה הונגרית – Unicum (יחיד במינו). דג'סטיף עשבים הונגרי, שאם המרירות של דג'יסטיפים זה הכבול של הויסקי, מדובר כנראה על המקבילה ללאפרויג, חוזק חבית.

Unicum Zwack     

דווקא את 40 אחוזי האלכוהול לא כ"כ מרגישים, אבל הריח והטעם של העשבים, המרירות המתפוצצת בפנים, הגוף הסמיך והקשה, שמסתיים בחריפות קלה לצד המרירות הגבוהה – אי אפשר לפספס. חברים שלי שהגיעו מרוסיה זיהו את אחד הטעמים הדומיננטיים במשקה בתור הפרי המזרח-אירופאי Chokeberry.

 Purple Chokeberry, wikipedia

בכל מקרה, המשקה הזה מגדיר מחדש את הביטוי 'טעם נרכש', ורק עכשיו שהגעתי לסוף הבקבוק אני יכול לומר שהסתגלתי. לא עוד דג'סטיף חנפן מפוצץ סוכר א-לה-ייגר, אלא הארד-קור מזרח אירופאי אמיתי, מר וקשה, או אם לצטט את יובל – ביטר כמו שביטר צריך להיות.

שבת שלום!

4 תגובות

  1. מרגש…


  2. אני אבדוק את העניין. לא מכיר אבל נשמע מעניין מאוד


  3. Unicum היה ידוע במשפחתינו כתרופה לסוף ארוחה גדולה, יחד או לחוד עם בן משפחתו הקרוב ה Becherovka הצ'כי או בן דודם הרחוק הבנדיקטין.
    כשטיילתי בצ'כיה (נו על מי אני עובד רבצתי במבשלה בפראג) בתחילת כל ביקור במבשלה (U Fleku Brewery) היו מציעים את ה Becherovka כ"תרופת פלא" למניעת כאבי בטן וחמרמורת ליום המחרת… אין לי מושג אם זה באמת עובד היות ובמחיר הכוסית קניתי עוד ליטר של בירה צ'כית מרירה וטעימה, אבל לא מתווכחים עם מסורת.


  4. כמו שכבר ציינו, בקטיגוריה זו גם האנדרברג הגרמני נחמד.

    https://drinking.wordpress.com/2006/12/19/the_anchor/



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s