h1

שבירת שרב בשלוש דקות עבודה

יולי 2, 2007

בהמשך לפוסט הערבובים הקיציים, שתי דוגמאות קצרות, פשוטות ומרעננות לדברים שאפשר להכין בקלות:

מתכון א' (ענבודקה?)

כמויות עבור 2 כוסות: 10-15 ענבים ירוקים גדולים חתוכים לפרוסות דקות, שני גבעולי נענע, שתי מנות (50 מ"ל) וודקה (השתמשתי בסמירנוף).

לשקשק בשייקר עם הרבה קרח, בבמטרה להוציא טעמים מהענבים (אפשר גם לוותר על השייקר). למזוג לכוסות הייבול או לואובול עם הקרח, ולסגור בשוופס תפוח-ליים. מתאים לדעתי (בין השאר) כאפרטיף, בגלל החמיצות. מקורות המקורבים לפרשה מוסרים שפרוסות הענבים טעימות לאללה אחרי הדרינק.

 ענבוודקה

מתכון ב' (שנאפסודה?)

מנה שנאפס אפרסקים (אני משתמש ב-בוולנד) לכוס לואובול עם קרח, כמות של פי 1.5 מהשנאפס של סודה, דאש לימון סחוט. לקשט בפלח לימון. מתאים כדג'סטיף (בין השאר) בגלל המתיקות. מי שאחוז האלכוהול הסופי העלוב מפריע לו יכול לתגבר בחצי מנה – מנה של וודקה, שגם תתרום לרסן עוד את הסוכר של השנאפס.

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה. צ'ירס!

6 תגובות

  1. רשמתי לפני לנסות במהרה.
    אגב, זה כהכנה לתקופת המבחנים הבאה עליך לטובה?


  2. אם חותכים את הענסים, המיץ שלהם נשאר על קרש החיתוך. למה לא להכניס אותם לשייקר ולמעוך קלות?


  3. שלושים, זה כקינוח לארוחה, כשחם מידי בשביל לשתות ויסקי – או אחלה דרך לפנק אורחים.

    אודיסאוס, יש בזה משהו, מצד שני חתכתי את הענבים על צלוחית ואז שפכתי הכל לשייקר. ענבים חתוכים נראים לי יותר אסתטיים בכוס מאשר מעוכים, אבל זה רק אני… :)


  4. מעיכה זו הדרך הקלאסית להכין קוקטייל. אני מקווה שאתה מועך אותם ביחד עם נענע (רק העלים כן?) ע"מ לשלב את הטעמים.
    נשמע קוקטייל נהדר!

    דרך אגב, מכיוון שבוז'ולה זה חרא של יין, שנה שעברה הכנו ממנו קוקטייל עם ענבים אדומים מעוכים, יין וטריפל סק מנוער ומסונן לכוס מרטיני.
    שווה לנסות את הקוקטייל שלך עם איזה סובניון בלאן טרופי.


  5. אם הסוביניון בלאן הטרופי לא איכותי, אני מעדיף לא לערבב איתו. אם הוא איכותי, אני מעדיף לשתות אותו :)
    (אם קניתי, פתחתי ואז התבאסתי זה יכול להתאים…)

    לא מעכתי לא את הנענע ולא את הענבים. שיקשקתי היטב יותר מעשרים שניות בשייקר, הקרח נתן יופי של מכות לכל מה שהיה בפנים – הטעמים שיצאו יצאו, אלו שלא יצאו נאכלו עם הענבים…


  6. אפשר תמיד להתחיל ארוחה בכוס של סוביניון בלאן קליל, לעבור למשהו קצת יותר כבד בהתאם למנה העיקרית. (שווה לנסות את השרדונה אודם בלילות הקייץ החמים…) ולקנח בקוקטייל ע"ב סוביניון בלאן.
    קוקטייל מעניין:
    2 מנות סוביניון בלאן, חצי מלפפון חתוך ומונין אדל-ברי(אפשר גם ליצ'י או אחר).
    הכל בשייקר עם הרבה קרח. לחתוך לקוביות קטנות את שארית המלפפון, למלא שכבה בלאו-בול, על זה קרח כתוש ועל הכל למזוג את הקוקטייל.
    נ.ב.
    החלק האחרון הוא בעיקר בשביל העיצוב… העצלנים שבינינו יכולים לוותר.
    נ.ב. 2
    אפשר לחזק בוודקה לפי הטעם.
    תהנו…



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s