h1

צהרים של אמפורה

יוני 29, 2007

אין כמו הרצאה ביום שישי בבוקר. אחרי התחלה כזו של סוף השבוע חייבים לאזן גם במשהו חיובי, ולמזלי סיימנו שעה לפני הזמן כך שהתאפשר לי להגיע בזריזות לספיישל רזרב, שם אנדרי סוידאן אירח את יקב אמפורה לטעימת יינות מהבציר החדש והקודם.

פתחנו ב-ויוניה 05 שהיה מינרלי, חמצמץ, מרענן, קליל ונעים. קיצי ונחמד. דילגתי על השרדונה 05 הנעים של היקב שטעמתי לאחרונה. משם הובילה אותי בבטחה המדריכה דרך שאר האדומים שהוצגו. התחלנו מהריטון 03 החדש, ששומר על אותו סגנון של הקודם – ריבה ופרי עשיר עם מעט חבית באף ממשיכים לגוף מלא ופירותי, וטאנין שסוגר את החבילה באיזון טוב גם דרך הסיום הארוך. איפשהו לפני הסיום קצת חסר נפח והטאנין מרים ראש לרגע – שנה בבקבוק תהפוך את החוויה לשלמה יותר. במצבו הנוכחי אני מעדיף את 2002, למי שיש סבלנות ומקרר – קניה טובה ב-79 שקל, והוא ימשיך להשתפר גם עוד יותר משנה.

את היינות הזניים פתחנו בקברנה סוביניון 03 החדש. כמו שני הבצירים הקודמים מראה מיצוי פרי טוב לצד עץ ותבלינים, אבל בדומה לריטון 03 הוא עדיין צעיר וצריך זמן להפוך את הטאנין לקצת יותר גוף ולתת לפרי לבוא לידי ביטוי. 95 ש"ח בטעימה, לפתוח עוד שנה-שנתיים לפחות. לידו טעמתי שוב את הקברנה סוביניון 02 והוא רק חיזק את המסקנה שלי גם לגבי 02, וגם הפוטנציאל שטמון ב-03. את בציר 2002 מכרו בטעימה במחיר של 75 ש"ח, מציאה לדעתי, ומתאים יותר לשתיה עכשיווית (למרות שגם אותו אפשר ליישן עוד).

לסיום סירה 2004, שמראה אופי זני מסקרן, עם אדמה וטחב באף, אולי גם פטריות, לצד הפרי, נגיעות העץ ומעט אלכוהוליות. בחיך גוף בינוני, פרי, מרקם חלק, יובש מאוד נעים לדעתי שממשיך גם לסיום בינוני ארוך. מעניין ואלגנטי, למי שלא נרתע מסגנון אדמתי.

תודה ליקב ולמדריכה – ולאנדרי על אירוח הטעימה. יקב אמפורה. כתבה של אלדד לוי על היינות החדשים.

8 תגובות

  1. אלדד לוי הכניס לויונייה שלהם מכה אחת אפיים. לאחר כל התשבוחות שקראתי עליו באינטרנט לאחרונה אין לי חשק לטעום ממנו. אולי משהו התפספס שם בויונייה 2006 לעומת ה 2005, לא ברור כל כך ההבדלים בין הבצירים האלה. על ה 2005 שמעתי תשבוחות גם מאנשים שלא כותבים במרחב הוירטואלי. בכל מקרה, אני קניתי את הויונייה של דאנברג' שנמצא במבצע של שבעים שקלים במקום תשעים.


  2. זה ויוניה ועוד משהו, לא?


  3. לא, זה נקי מאה אחוזים תחפש את The Last Ditch


  4. עוד לבן מומלץ של דאנברג' זה The Hermit Crab, שילוב של מרסן וויונייה.


  5. תודה על ההמלצות. אשמח לשמוע איך היה הויוניה.


  6. הויונייה לא היה קר מספיק לטעמי, אך הראה ניצוצות של גאונות. זה ויונייה שנע בין חומציות ומינרליות מרעננים לפריותיות שהיא יותר על בסיס אשכוליות-משמש-אפרסק וכו'. לטעמי היין לא היה מספיק קר בארוחה, אך זה יין לבן קייצי מעולה. בלי טיפה של עץ או חמאתיות, מאוזן באופן טוב, אך ראוי לשתות בטמפרטורה מתאימה. לדעתי הייתי צריך לתת ליין עוד חצי שעה במקרר, בכל מקרה, במחיר מבצע של שבעים שקלים הוא בערך נמצא במחיר של כל ויונייה ישראלי. מאוד מומלץ.
    שתיתי אותו עם ההורים, הם מעדיפים לבנים יותר פירותיים וחמאתיים, אהבו את היונייה של רמת הגולן (שהוא מאוד אפרסקי בשל, ריבתי וחמאתי עם מטע עץ ופחות חומצי ומינרלי).
    אני מניח שהכל זה עניין של טעם אישי, לדעתי שני הבקבוקים הלבנים האוסטרליים האלה נותנים תמורה מעולה. אלה הם היו היינות הלבנים שנהנתי מהם הכי הרבה בשנה האחרונה לדעתי.


  7. […] אמפורה ויוניה 2006 – צבע זהוב חיוור למדי, באף קליה עדינה עם תפוח ואשכולית, גוף בינוני, חומצי, רענן ועם נגיעה מרירה. סיום בינוני. יין נחמד ומאוזן, עם נגיעה עדינה וטובה של עץ. ממליץ לחובבי הזן לנסות (60). עקבי עם הבציר הקודם. […]


  8. […] בקרוב ולהתרשם מהיינות החדשים. בנתיים, קברנה רזרב 2003 – ניבאתי לו הצלחה לפני שנתיים – ואני שמח לדווח שצדקתי. קברנה ישראלי טיפוסי – מודרני […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s