h1

אגבה, בלי הקוצים

מאי 27, 2007

כולנו התחלנו את ההיכרות שלנו עם טקילה עם "תהילה" ושאר נגזרותיה במחיר עשרים שקל דרומה, לרוב בסוף שנות העשרה בשילוב מסיבה, ספרייט וכאב ראש למחרת. את ההתפכחות שלי מהדעה שטקילה זה משקה נחות עשיתי כבר לפני כשנה, לא עם איזה רולס-רויס, בסה"כ סאוזה גולד פשוטה, חלקה כמו מים וקלה לשתיה. הייתי צריך לבדוק על הבקבוק כדי להאמין שיש שם 40% אלכוהול. משם המשכתי לקווארבו רפוסדו הפופולרית מאוד, שדי ציננה את ההתלהבות ואת הרצון להמשיך ולחקור את התחום. טעם האגבה דומיננטי ותוקפני, והאלכוהול מורגש מידי לטעמי. אפילו במרגריטה מקווארבו שטעמתי – האגבה השתלטה על הכל.

Blue Agave, credit: Wikipedia 

אגבה כחולה, האמא של הטקילה

שעת צהרים בפקולטת שקר-כלשהו במוסד אקדמי שכבר לא שובת, הזמנה (תודה!) למשרד/מעבדה שכללה גם פלאסק מתכתי וזוג כוסיות. הנוזל הארומטי שנמזג היה מעניין מהרגע הראשון.

Patron Raposado

צהבהב-ירקרק חיוור מאוד, מריח כמו אגבה עם עוד תבלינים שלא הצלחתי לזהות ואולי גם קצת מהחבית. קשה לטקילה להחליט אם היא חלקה או מחוספסת, לרגע מתחנפת, לרגע עוקצת, אבל גם החספוס – תענוג. מעודן, מרוסן והכל במידה. האלכוהוליות לא נעדרת, אבל החבילה מאוזנת וכיפית לשתיה, כשהאגבה דומיננטית אבל לא מוגזמת.

Patron Reposado

שורה תחתונה? אחלה של משקה, עם כל לגימה התרוצצו לי בראש עוד רעיונות לקוקטיילים קיציים, וכשנכנסתי לאתר מצאתי גם רשימה מעניינת בנושא. צריך להתחיל לבדוק עוד מותגים מתישהו. סיפורי השתכרות עם "תהילה", דעות והמלצות יתקבלו בברכה. שוב תודה למזמין על אחלה משקה.

9 תגובות

  1. אם אהבת את הפטרון רפוסאדו, נסה בהקדם את הפטרון אנייחו, הטקילה האהובה עלי ביותר. אני שתיתי קודם את האנייחו ובוא נגיד שמאז, נסיונות לשתות את הרפוסאדו לא הוכתרו בהצלחה – זה פשוט לא אותה ליגה.


  2. "שעת צהרים בפקולטת שקר-כלשהו במוסד אקדמי שכבר לא שובת, הזמנה (תודה!) למשרד/מעבדה שכללה גם פלאסק מתכתי וזוג כוסיות. הנוזל הארומטי שנמזג היה מעניין מהרגע הראשון."

    פסקה מעולה! אני תמיד מחכה "למה שמסביב", והנה זה בא.


  3. ה"מה שמסביב" היה גם קצת בשביתה, צודקת :)

    תודה!


  4. אצלי הסיפור עם טקילה התחיל לפני כמה שנים טובות, אבל עדיין אני מצליח להיות מופתע בכל פעם מחדש מהטעמים הנהדרים של המשקה הזה, בגרסאותיו היותר טובות (מי צריך ספרייט???).
    מעבר לאנייחו המשובח ש-islay כתבה עליו למעלה, יש את המסקל המצוין (זה עם התולעת, למי שזוכר אגדות ילדות) וגם טקילה נהדרת בשם revulusion שמגיעה בבקבוק מאוד מיוחד (אם אני לא טועה – עם ציור של צ'ה גווארה עליו, למרות שאני לא יכול להישבע – יש לי את הבקבוק בבית ואני אצטרך כנראה לבדוק.
    בכל מקרה – שתי אלה מאוד מומלצות.


  5. כמו עם כל משקה שהפך להרבה יותר ממה שהוא אמור להיות (אבסולוט, בלו לייבל וכו') אני סולד מפטרון.
    נסה במהירות את הסאוזה טרס חנרסיונס (שלושה הדורות) בכל גרסה שתוכל. לי יש את האנייחו והיא עולה בכמה דרגות על כל האחרות כולל דון חוליו ו-1800.
    בכלל אחרי ששתית 100% אגבה אי אפשר לחזור לטקילות הפשוטות יותר. בניגוד לסינגל מאלט ובלנד, אין טקילות בלנד טובות (לפחות לא שאני יודע עליהן)


  6. שמע, אני לא מת על טעם חזק מידי של אגבה (לא יודע להבחין בין כחולה לאחרות…), לכן לא אהבתי את הקוארבו הבסיסית. אני חושב שדווקא הסאוזה גולד ששתיתי היא לא 100% אגבה ולא הייתה לי בעיה איתה.

    לגבי הסאוזה המשוכללות יותר – אכן מצדיק בדיקה.


  7. גם הקוארבו הבסיסית (גולד, רפוסדו, איך שלא קוראים לה) היא לא 100%.
    טקילה שהיום אני מגדיר אותה כמזעזעת.
    אם כבר טקילה, אני מעריך טקילות טובות ומשתדל לטעום אבל אני לא שותה טקילה.


  8. חבר שלי טס הרבה לחול, לצורכי עבודה. אחת מהטיסות היתה למקסיקו סיטי. מתברר שאשתו של זה שארח אותו עובדת במזקקת קוארבו. במתנה נתנה לו את היהלום שבכתר: reserva de la familia.
    מדובר בטקילה מיושנת ומעושנת לדבעי ששהתה זמן רב בחביות.

    תענוג.


  9. […] לאקדמיה. הפורום החל משותה הכפר (להלן ש') ואנוכי, כאשר הוזמנתי לטעום מטקילת הפטרון והמשיך כשגמלתי בטאליסקר, אתמול במפגש השלישי גויסה גם […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s