h1

יינות לארוחת חג שבועות

מאי 21, 2007

מאחר וכל עיתון ומדור באינטרנט ומחוצה לו מלא בהמלצות כאלה – אעשה זאת בקיצור. כרגיל – תוך דגש על טווח מחירים ידידותי ותמורה לכסף. ההמלצות מחולקות לפי סגנונות כדי להקל על התאמה לאוכל. מחירים משוערים בסוגריים, והקישורים מובילים לרשמי טעימה. יין בלי כשרות יסומן בכוכבית, ברוח החג נבחרו רק יינות ישראליים. את כל היינות המומלצים כאן כדאי לצנן היטב לפני ובמהלך הארוחה.

סוביניון בלאן פירותיים (לבנים)– מתאים לגבינות עדינות, פשטידות ומגוון מאכלים חלביים לא מתובלים מידי. לדעתי התאמה מצויינת לסגנון ארוחות החג.

דלתון רזרב סוביניון בלאן 2006 (50), תבור אדמה סוביניון בלאן גיר 2006 (55), טוליפ Mostly סוביניון בלאן (55*).

לבנים מסגנון חמצמץ ומרענן – מתאימים למגוון דגים, גבינות ושאר מאכלי החג

הרי גליל סוביניון בלאן 2006 (35), גמלא סוביניון בלאן 2006 (30), פלטר unwooded שרדונה 2006 (55*), רקנאטי סוביניון בלאן 2006 (40)

רוזה – מתאים מאוד לחג ולמזג האוויר, הרי גליל רוזה 2006 (35) החמצמץ והפריך יתאים במיוחד לדגים, בעוד שביטויים פירותיים יותר כגון ורוד של ויתקין (50*), הרוזה של כרמל מהסדרה האיזורית (35), וגם הרוזה של סגל (40) ישתלבו היטב במנות לא מאוד פיקנטיות, החל מגבינות ופשטידות וכלה בסלטים וגם בקינוחים.

לבנים חצי יבשים – יינות פירותיים ומהנים, נגישים מאוד וקלים לשתיה, יתאימו למגוון סלטים, גבינות עדינות ופשטידות.

ירדן גוורצטרמינר 2006 (45), גמלא ריזלינג לבן 2006 (40).

שרדונה מיושן בעץ (לבנים) – מתאימים לגבינות עשירות ופיקנטיות, דגים מתובלים וגם לבשרים קלים.

הרי גליל שרדונה 2005 (35), גמלא שרדונה (35, עץ נדיב), רקנאטי שרדונה (45).

כמובן שניתן לשלב גם מגוון יינות אדומים בהתאמה למאכלי החג, אבל מזג האוויר והאווירה גרמו לי להתרכז יותר בלבנים ורוזה. בכל זאת כמה רעיונות: רקנאטי שיראז 2005 וברברה 2004 (50), גמלא פינו נואר (50), הסירה מסדרת הראל של קלו דה גת (90) ועוד.

אשמח לקבל המלצות נוספות וחוות דעת. חג שמח ושקט לכולם.

13 תגובות

  1. אני אישית אוהב עם הגבינות שלי יינות אדומים קלים.
    אמנם אין גמאי בארץ אבל כל בוז'ולה וילאג' יכול לעשות עבודה טובה ובאין את האופציה הזו תשמח נפשי גם במרלו קליל פירותי וצעיר.
    יש לך הצעות למרלו שכזה? (חוץ מרקנאטי הרי גליל ורמה"ג בבקשה)


  2. יש בארץ גמאי – גמאי נובו של רמת הגולן, התשובה שלהם לבוזולה נובו.


  3. אני מקבל את הביקורת המרומזת על חד-גוניות יחסית ביקבים. הסיבה לכך היא שרציתי לתת משקל ליינות כשרים ולתמורה טובה למחיר – שני אתגרים עבור יקבים קטנים.

    מרלו קליל אוטומטית מתקשר אצלי ללינדמנ'ס קווארה מרלו – אוסטרלי קל גוף, פירותי, נגיש ונחמד. אם אתה מחפש מעט יותר גוף המרלו של אלכנסדר די נחמד.


  4. סובניון בלאן של תבור ראוי להיכנס לרשימה הזאת. אחד הטובים שטעמתי.


  5. הוא לא רק ראוי, ולא רק שנכנס – הוא השני ברשימה :)


  6. אופס, אני זקוק לתוספת שעות שינה.


  7. ביקורת מרומזת? ממש לא.
    אני פשוט צריך יין צעיר וכשר לארוחת שבועות וממש אין לי מושג מה טוב ומה לא מהבצירים האחרונים אז פניתי למישהו שטעם יותר ממני.

    אייל, הגמאי הוא גמאי נובו. יענו עד עכשיו הוא כבר די עייף אם לא גמור לחלוטין.
    התכוונתי לגמאי וילאג'. דרגה אחת למעלה


  8. אני לא זוכר אם לצרעה יש כשרות, אבל אילן ספיישל סלקשן שלהם הוא מרלו נחמד שיכול להתאים גם לגבינות, אם כי הוא ללא ספק לא בעל גוף קל. רשמים:
    https://drinking.wordpress.com/2006/10/06/tzora/

    אם בארץ הוא עולה 80 לא בטוח שבמחירי ניו-יורק ישתלם לקנות אותו.

    ביריד בשבת טעמתי את השיראז רקנאטי 05 ולדעתי הוא יכול גם להתאים (אמרנו בלי רקנאטי, אבל הוא השתפר פלאים מאז הפעם האחרונה ששתיתי אותו).


  9. לגבי הספיישל סלקשן שברשמים
    מדובר על ה2003? בכלל שכחת שם קצת את הבצירים:)
    אם כן יש לי במקרר בקבוק שמחכה לזמן שיעשה לו טוב.


  10. זהו, נזכרתי בזן לבן שחסר לי בת'רד הזה.
    הויונייה כמובן. הויונייה, יתאים לגבינות מעושנות או גבינות עם דגים בצורה מופלאה.


  11. זה בגלל שהויונייה של רמה"ג על הפנים
    והוא התעצל בשביל לנסוע ולטעום את זה של אמפורה:)


  12. חחח :)
    הוא לא כזה גרוע של רמת הגולן, מצד שני לא טעמתי את אמפורה (לא הצלחתי להשיג במרכז). איך הויונייה של דלתון?


  13. הויוניה (05) של רמה"ג לא מצא חן בעיני כ"כ.
    לגבי הבציר של הספיישל סלקשן, אכן תקלה (בכל זאת, אחד הפוסטים הראשונים שלי…), כנראה ש-03.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s