h1

ביכורי גבינות ויין בחיפה

מאי 20, 2007

אילוצי לו"ז הכתיבו הגעה לאירוע ביום שבת, העמוס ביותר. מחשבה מקדימה שהוכיחה את עצמה הייתה להגיע עם הפתיחה, כשעוד היה רגוע יחסית ואפשר היה לשוטט בין הדוכנים ולטעום כל טוב. כשעה לאחר מכן הכל נעשה דחוס יותר ומלא אנשים.

הארגון, כמו בשנה שעברה – מצויין, אחלה יקבים, מחלבות ומבחר הרצאות מעניינות ומגוונות. מגעו של אנדרי סוידאן, המנהל המקצועי היה ניכר החל מהרכב היקבים המעניין שכלל פצפונים וצעירים לצד ותיקים וגדולים וכלה בשורת ההרצאות ממיטב אנשי המקצוע.

בהתחשב באופי האירוע, הפנקס נשאר בכיס, ופשוט הסתובבנו, טעמנו גבינות ויין מכל הבא ליד ונהנינו. הלכנו לשמוע את גלית, שוקולטיירית "גליתא" שנתנה הרצאה טעימה ומעניינת על השוקולד, ועל הרקע שלה ושל העסק – מלווה בפרלינים מצויינים.

כמה יינות שבכל זאת כדאי להזכיר – יתיר מרלו-קברנה-שיראז, פירותי ועשיר, מתחנף ונעים. יפתחאל שעושים סנג'ובזה ופטיט סירה ששניהם שווים טעימה, אלון, יקב חדש עם בציר ראשון (05) מציגים טמפריניו מעניין, אדמתי וטחוב שחושף בהמשך פרי וטאנין במידה. יקבי כרמל שהתווכחו עם אנשים שהיאנג סלקט הוא יין, עושים רוזה לא רע בכלל בסדרה האיזורית (תודה לערן על ההמלצה). השיראז מסדרת רקנאטי חיכה מספיק זמן בבקבוק ועכשיו הוא מצוין לדעתי, ונותן תמורה טובה למחיר. אחרון, הקברנה דישון מסדרת רכסים של סגל גם הוא נחמד מאוד וכדאי לבדוק אותו בהזדמנות.

14 תגובות

  1. לדעתי לשתות תירוש עדיף על היאנג סלקטד, לא שטרחתי לטעום את היאנג סלקטד, פשוט, נו אתם יודעים.
    אגב, הסדרה האזורית של כרמל, הפטיט סירה בכלל בכלל לא רע, לדעתי אחד היינות שנותנים תמורה לכסף. רק חבל שליין אין יותר מידי גוף. זה בערך הולך ככה: התחלה – א – סוף.


  2. :)
    יש דברים לא רעים בסדרה האיזורית, הקריניאן מצא חן בעיני בזמנו
    https://drinking.wordpress.com/2006/12/28/carmel_regional/

    היאנג הוא לא גרוע אם מתייחסים אליו בקונטסט הנכון – מעין בקרדי בריזר בבקבוק גדול בשביל לשתות בים או בפיקניק. לא ממש בתור יין, וגם כרמל לא כותבים על הבקבוק יין. הבחור בדוכן של כרמל אבל התעקש שזה יין, אז פשוט שאלתי אותו למה זה לא כתוב על הבקבוק…


  3. הממממ אני לא מבין למה לא לקרוא ליאנג סלקטד יין…
    היום עולם היין הגיע למצב שמוכרים יין בפחיות, אז לא לקרוא ליאנג סלקטד יין בגלל שהוא מתוק? תוסס?
    לקחו ענבים סחטו אותם התסיסו? אחלה אז זה יין.
    זה שהטעם הוא בערך כמו ויטנמינצ'יק זה עניין אחר לגמרי.
    גם אני לא מת על הסדרה ואם כבר אז עדיף את המוסקטו
    אבל כל עוד אנשים מתחברים לזה…..שיהיה להם בכיף.
    אגב באחת ההרצאות גולן תישבי סיפר על מיזם די חדש אצלהם שהם הציבו תחנות תדלוק ליין 19 שקל לליטר מהקברנה סוביניון פטיט סירה שלהם. בקשר לרוזה לדעתי אחד הטובים
    קצת כבד ואולי היה עדיף יותר רעננות אבל בכל זאת רוזה נפלא וב35 שקל זאת מציאה אמיתית. הטמפרניו של אלון חביב מאוד 2 האחרים שלהם ממש לא. יפתחאל טעמתי רק את הפטיט סירה ואו שגם הוא קצת התלהב עם העץ הקלוי או שעדיין היו לי עודפי עץ מהשרדונה סינגל של סגל. אגב הקמ"ש של יתיר הוא אחד היינות הכי משעממים שטעמתי בחיי, ועם תמחור כמו שלו עדיף לוותר לדעתי.


  4. אגב בלנדים, איך הטריו של פלטר?


  5. הבציר הקודם היה נהדר מאוד הזכיר את הרייטון של אמפורה.
    הבציר הנוכחי עוד סגור ככה שאי אפשר להתרשם ממנו לגמרי
    אבל לדעתי הוא מסתמן כפחות טוב.


  6. דווקא בציר 2005 פחות טוב … נו מילא, אמתין עם הבקבוק עוד כמה זמן.


  7. המממ…זה בדיוק מה שאמרתי:)
    2005 פחות טוב
    2004 היה נהדר.


  8. כן, זה מוזר לי. בציר 2005 טוב מ 2004. זה למה התפלאתי.


  9. קינקס, ראה התייחסותי לעניין כאן
    https://drinking.wordpress.com/2007/03/23/pelter-2/

    הטריו לדעתי עדיין לא מוכן לשתיה, ומזכיר את השיראז-קברנה ששתיתי לפני חצי שנה. היום השיראז-קברנה מצויין, אז כדאי לחכות גם עם הטריו לדעתי.


  10. אילו גבינות היו שם(רק אם זוכר)?
    בנוסף מעניין אותי השילוב של השירז עם המרלו והקברנה, רק עניין של לחכות קצת? מנסיון שלכם,השילוב מוצלח?


  11. אני לא רוצה לנסות להיות נביא, בטח שלא על חשבון הארנק שלך. סמן לעצמך לטעום אותו בעתיד…
    יש ליתיר קברנה-מרלו-שיראז, לדעתי הוא די נחמד למרות שהוא חנפן ומתקתק. מצד שני, במחיר של יראון – אני חושב שעדיף לקנות יראון. ה-2003 זה גם בלנד מרלו-ק"ס-שיראז, אם כי בסגנון אחר לגמרי לדעתי.
    לגבי הגבינות, אני לא ממש זוכר את שמות המחלבות, אבל היו משהו כמו חמש, ורוב מה שטעמתי היה לי טעים…


  12. ד"א ציפור קטנה לחשה לי שבימים הקרובים ניראה על המדפים ויונייה של הרי גליל:) אני מאמין שכמו בכל שאר היינות של הרי גליל גם כן ניראה ויונייה שנוטה הרבה יותר לכיוון הפירותי עם פחות השפעות של עץ.


  13. הקמ"ש יתיר (קברנה, מרלו שיראז…) לדעתי הוא יין מצויין, טיפה יותר יקר מהיראון אבל שווה את המחיר. היין מאוזן מאוד, סמיך וכמעט ריבתי, מה שמאפיין את היינות של היקב הדרומי הזה. יצא לי לשתות אותו הרבה פעמים ולמזוג אותו למאות אנשים. כמעט כל מי ששתה אותו התלהב. לא מדובר על היין הכי מתוחכם אבל זה יין מלא, עשיר וטעים. אגב הגדולה שלו לדעתי זה שהוא מתאים להרבה מאכלים ולטעם של הרבה אנשים ולכן כשאוכלים בקבוצה של אנשים, כשכל אחד אוכל משהו אחר הוא יכול מאוד להתאים.


  14. […] שבועות, והעיר חיפה כמרקחה… יוני 2, 2008 השנה בניגוד לשנים קודמות, ארגון האירוע ביכורי גבינות ויין בחיפה עבר מידי הספשל […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s