h1

שישי מנוחה (לא לכבד)

מאי 19, 2007

בשנת 2000 ברגילה מהצבא שנוצלה לאילת עם חבר'ה מהמסלול, בעודנו שוכבים בחוף ושותים בירה בשעת צהריים די מוקדמת הגענו למסקנה; בטיול באילת צריכה להיות כמות כלשהי של אלכוהול בדם בכל שעות היום. אתמול פחות או יותר ישמתי את המסקנה, למעט אילת.

גולדסטאר קטנה וקרירה ליוותה את ארוחת הצהריים, אחריה הגעתי לדירה והצטרפתי לשותפים במרפסת עם קנקן תה קר שהכנתי. "מה, בלי אלכוהול?" הייתה התגובה. טוב, בקבוק בקרדי הצטרף לחגיגה. ארוחת ערב עם חברים שהכנתי כללה בטטות ותפ"א בצ'ילי ושום בתנור, ירקות מוקפצים בסויה ושומשום, פטריות טריות מוקפצות ביין לבן, חזה עוף מטוגן בתבלינים פשוטים, וכמובן… יין. קינחנו בג'וני שחור.

בנימינה ספיישל רזרב גוורצטרמינר 2006

צהבהב-ירקרק עם עשב נעים באף לצידו ליים, אגסים, תפוחים ואולי אננס, גוף קל עם חמיצות מפתיעה, משולבת בפרי, עשב ותיבול מורגש ומעניין, שנותן הדרן גם בסיום לצד חמצמצות מרעננת.

נחמד, יין מתובל ועשבוני והפרי מופיע כשחקן משנה, לצד החמיצות והעשבוניות המתובלת. אחרי כשלוש שעות מהפתיחה (היין נשמר מקורר) החמיצות די השתלטה על החוויה. הזכיר לי שילוב של הסוביניון בלאן של רקנאטי עם סוביניון בלאן פירותי כגון זה מסדרת אדמה של תבור. שורה תחתונה? 45 שקל זה מחיר סביר, מי שאוהב את הלבנים שלו עם נגיעה טובה של עשבוניות – שלא יפספס. אנשיל פפר על היין. דבר היקב.

 בנימינה ספיישל רזרב גוורצטרמינר 2006

3 תגובות

  1. וואלה? עשבוני? אני דווקא זוכר אותו עשיר בפרי בשל מאוד ופחות נוטה לטעמים עשבוניים.היין חצי יבש כן?


  2. בהגדרה כן, בפה לא הייתי מזהה אותו כחצי יבש…

    הזכיר לי איזה פוסט ישן בבלוג נטוש, 'גוורץ הזן המתובל'


  3. […] חג שבועות שלושה יינות מבנימינה מאי 22nd, 2007 אחרי ערב נחמד עם הגוורץ מסדרת הספיישל רזרב הזדמן לי היום לעבור בסניף רעננה […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s