h1

רמת הגולן, ירדן הייטס-וויין 2004

אפריל 28, 2007

צהבהב עם גוון ירקרק, באף ענבים וצימוקים, גוף מלא, מתוק מאוד, פרי בשל ולרגע רמז נעים של מרירות. סיום בינוני-ארוך, בו המתיקות מתמתנת מעט ומאפשרת ליותר פרי להופיע

חביב ומעניין, מתאים לחובבי המתוק-מאוד. בתור האייס-וויין הראשון (והיחיד?) בארץ לדעתי כבודו במקומו, ובמיוחד להוריו, יקבי רמת הגולן שמייצרים גם יין קינוח מבוטריטיס אציל (עוד בכורה מקומית?).  70-80 ש"ח לבקבוק 375 מ"ל.

ירדן הייטס-וויין

8 תגובות

  1. גם יקב רמים עושה מעין אייס-ווין, כלומר כזה שמוקפא מלאכותית להבדיל מהשיטה המסורתית של בציר ענבים קפואים בכפור הקנדי או הגרמני. הם עשו לפחות באחת השנים מקברנה פרנק, שזה דבר שעושים גם בקנדה, ויצא להם מצוין. הם עשו גם לבנים אבל לא טעמתי. ההיטס-ויין של רמת הגולן אכן איכותי כל שנה.


  2. האייס ויינים של רמים חביבים מאוד אבל ללא ספק הקברנה פרנק הוא המעניין והטוב ביותר. לגבי אייסווין לפי מה שהבנתי גם יין הקינוח החדש של צרעה OR הוא בסגנון אייס ויין אבל לא יצא לי עוד להתקל בו או בפרטים עליו.
    בקשר ליינות נגועי בוטריטיס אני לא חושב שיצא עוד יין שמוגדר כיין עם בוטריטיס כמו הסמיון אציל של ירדן אבל יצאו מספר יינות קינוח מבציר מאוחר נגועים ברמה כלשהיא של בוטריטיס. הבציר היחיד שהיה ברוך בוטריטיס בארץ הוא בציר 88 האגדי וכל השאר כמובן עושיים בצורה מלאכותית.
    אני מקווה להביא אייסווין גרמני בקרוב יהיה מעניין לעשות השוואה.


  3. היי אייל, ברוך הבא ותודה על המידע. נדמה לי ששמעתי שגם בסין התחילו להתעסק באייסוויין.

    לגבי בציר בוטריטיס לא מלאכותי, גם לאבידן היה אחד כזה:

    http://www.israelwines.co.il/Articles/Article.asp?CategoryID=32&ArticleID=998


  4. נסו אייסויין קנדי – אם זה ריזלינג מיצרן טוב זה מדהים


  5. ההמלצה נרשמה. אגב, קראתי איפשהו (גוגל לא עוזר לי לאתר איפה) שיצא לאחרונה ויסקי עם אייסוויין פיניש, צריך להיות מעניין.


  6. האייסווין פיניש הוא של ויסקי קנדי. כבר מוריד מרמת העניין לטעמי.

    האייסווין הכי טוב שטעמתי היה של וידל. הוא מגיע בבקבוקים של 150 מ"ל. משהו סמיך מאוד, פרחוני לכיוון דבש מלכות. קינוח מדהים.


  7. וידל זה כמובן ענב, לא היצרן. אני מניח ששתית של היצרן הידוע Innskillin שיש לו את הבקבוקים הקטנטנים האלו. אני בדרך כלל מעדיף את אלו העשויים מענב ריזלינג כי יש שם יותר חמיצות שמאזנת את המתיקות. יצרנים מומלצים פרט ל Innskillin:
    Cave Springs
    Henry of Pelham


  8. וידל זה ענב? וואלה? זה חידוש.
    באמת השם INNSKILIN מצלצל מוכר.
    תודה על המידע.
    פדיחות לעצמי…



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s