h1

יופי של ענבים!

אפריל 27, 2007

אני לא יודע איך אני חובב של התחום זמן מה ועדיין לא ביקרתי אצל איש הענבים. כשקיבלתי את המידע על האירוע שהיה היום (ואתמול) התחלתי לחפש מה לא בסדר. משהו נשמע לי חשוד ברשימת 59 היינות שפרסמו לטעימה – נראה כאילו לא הגיוני לקבל את כל זה במחיר של רק 120 ש"ח (100 לחברי מועדון, ולפני 20 ש"ח החזר קניה ו-15 ש"ח החזר נוספים על החזרת הכוס בקניית יין).

הסמטאות היפות והצרות של יפו העתיקה הובילו אותי למבנה עם שתי קומות, בעל תקרות מקושתות ועיצוב מקסים עם יין בכל מקום, בקבוקים עטורי שעווה ונרות, דלתות משעם, קירות מלאים בקבוקים ריקים – אפשר להסתובב שעות.

במקום חיכו שלוש עמדות טעימה מאוישות: אחת ללבנים, קינוחים ואדומים קלים, שניה לאדומים, ושלישית לאדומים מיוחדים בקומה השניה. בנוסף הייתה עמדה לנשנושים ומים, ועמדה לטעימה עצמית של יינות שלא הופיעו ברשימה.

לפני שנדון ביינות ובכל השאר – האווירה פשוט מפנקת. כל המקום ומה שעשו בו שידר נדיבות ופתיחות, על כ-40-50 איש שהיו במקום בשיא אחה"צ היו משהו כמו שבעה אנשי צוות, שריחפו על הזמן, לא הותירו פירורי לחם עומדים יותר מכמה דקות, או את מגש הגבינות ריק, כל מרקקה לא הגיעה למחציתה לפני שנעלמה, ומים לשתיה היו בכל מקום, בבקבוקי מגנום של קצרין אדום (דמיינו לעצמכם את האכזבה שלי מול קצרין 96'…). והיינות? חיים גן, איש הענבים, הסתובב בין העמדות ולא הפסיק לפתוח בקבוקים: "חסר משהו?", "אמפורה (ק"ס רזרב 01) וכרמל (לימיטד אדישן 03)", לא חלפה דקה ושני בקבוקי מגנום (400 ש"ח כל אחד) היו פתוחים – רק דוגמה לגישה ולאווירה. גם בין הנוכחים האווירה הייתה לא שגרתית ושיחות התפתחו באקראי – ארגן מופתי במקום יוצא דופן, וזה עוד לפני שדיברתי על היינות.

על היינות אכתוב בימים הקרובים (ואקשר כאן). למרבה הצער (אך לא במפתיע) כרמל ק"ס ספיישל רזרב 79' ומרגלית ק"ס 91' היו חומץ, וירדן ק"ס 95' היה בשלבים מתקדמים של גסיסתו. מלבד זאת… הצטערתי שלא יכלתי לטעום את כל היינות, אבל בחרתי בזהירות והעדפתי כמות קטנה של דברים מעניינים מבחינתי, כדי לא לאבד מיקוד. להלן קישורים לרשמי הטעימה (יתעדכן), פחות או יותר לפי סדר הטעימה:

יינות לבניםדלתון סוביניון בלאן רזרב 06, רמה"ג קצרין שרדונה 03, רמה"ג גוורץ 06, ויתקין ריזלינג 04

יינות אדומיםסגל רכסים, מרלו דובב 04, בזלת הגולן ק"ס מילניום רזרב 00, קסטל גראנד-וין 99/00/01, ברקן סופריור ק"ס 03

קינוח ומחוזקיםהמסרק גוורץ 04, רמה"ג הייטסוויין 04, יינות מחוזקים בסגנון פורט של אבידן ושל פסגות

16 תגובות

  1. אני קורא את זה ונהיה לי רע……..
    אבל היי תמיד יש פעם הבאה לא?


  2. count me in


  3. נפלא, אחד המקומות האהובים עלי.


  4. אני עשיתי באיש הענבים את סדנת "גלגל הריחות" בהדרכתו של חיים. לא שזה חידש לי יותר מדי אבל לפחות יצא לי להתנסות בתחום של טעימה עיוורת לחלוטין עם יינות מוזרים.
    היה פלייט של יין צעיר. אחד TCA, אחד VS ואחד בסדר.
    פלייט של יין שעבר זמנו לחלוטין, יין שנמצא בשיאו (שניהם דרך אגב, דוגמאות חבית) ויין שנמצא הרבה לפני השיא. עוד פלייט מתישנים וג'וקר.
    היה ממש מעניין.


  5. מה זה רק VS?


  6. לפי מה שאני זוכר, שזה לא הרבה, VS זו חומציות יתר של היין. משהו מלאכותי. היין לא בהכרח מקולקל, ישנם שני יקבים מאוד גדולים שחיים נמנע מלהגיד מי הם שעשו קריירה מלהוסיף את החומצה ליין ולגרום להם להרגיש יותר בשלים וגדולים.
    בעיקרון עולים על זה כי החומציות עושה מעין "צביטות" בלמעלה של האף. ייתכן והרבה מאוד יינות ששתית בחייך היו נגועים ב-VS ופשוט לא ידעת.


  7. אתה מתכוון למה שמכנים "תיקון חומצה"?

    בדיון שהיה בפורום של אלדד לוי ( http://www.fat-guy.net ) הוסבר לי שמדובר בהוספה של חומצה טנטרית שמקורה בענבים ליין, על מנת לאזן אותו, ומדובר בשיטה די נפוצה בארץ מכיוון שחסר מזג האוויר הקר התורם לחומציות הטבעית בענבים.


  8. אני מניח שכן, אבל אז מוסיפים את זה ליין שאין בו מספיק חמיצות.
    אם ליין יש OVER חמיצות בגלל שזה קרה בצורה טבעית, היין לא תקין. לא ברמה של TCA שאי אפשר לשתות אותו, אבל לא תקין.


  9. כתבת:"בדיון שהיה בפורום של אלדד לוי ( http://www.fat-guy.net ) הוסבר לי שמדובר בהוספה של חומצה טנטרית שמקורה בענבים ליין, על מנת לאזן אותו, ומדובר בשיטה די נפוצה בארץ מכיוון שחסר מזג האוויר הקר התורם לחומציות הטבעית בענבים".
    by drinking
    אפריל 29th, 2007 at 12:11 am

    שלום ידידי. אני אוהב לקרוא אותך. צעיר ומבטיח. ברשותך תיקון קל התכוונת לבטח לכתוב חומצה טטרית ולא חומצה טנטרית


  10. היי דני וברוך הבא,

    תודה על המחמאה, גם אני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב. תודה על התיקון, בהחלט לא חומצה טנטרית :) חיפשתי ומצאתי את הדיון האמור בפורום רק כדי לראות אם הטעות הייתה במקור או בזיכרון שלי (בזיכרון שלי…). מהכתבה הזו נדמה לי שמדובר על חומצה טרטרית:
    http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=8545&CategoryID=71&Page=1
    וקצת מידע:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tartaric_acid


  11. אוקיי, זה לא VS אלא VA.
    הנה קישור שמסביר:
    http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=8543&VolumeID=&CategoryID=71

    פעם שניה שאני יוצא חומוס. אני פורש לדוקים ושותה רק מיץ פז.


  12. […] בסה"כ נראה לי כמו אחר צהריים נחמד, ובפרט בהתבסס על ההתנסות הקודמת שלי באיש הענבים – באווירה […]


  13. […] ענבים. ענבים משובחים. אוגוסט 31st, 2007 כמו בבית הפתוח הקודם אצל חיים גן, האיש – והענבים, גם הפעם הקשר בין רשימת […]


  14. […] פרסום הכתבה האחרונה שסיקרה טעימה של יינות וושינגטון באיש הענבים, יש לי כמה דברים להוסיף. בטעימה שמענו מצגת שיווקית של […]


  15. […] מאי 5, 2008 איש הענבים – בית פתוח יום העצמאות. האירוע של שנה שעברה זכור לי בתור הטעימה עם הבקבוקים האיכותיים ביותר […]


  16. […] לאיש הענבים, שוב בית פתוח של יום העצמאות. בחזרה לאירוח המצויין בפינה […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s