h1

דברים ששותים – ליד המנגל

אפריל 22, 2007

כמה שעות לפני שאנו מרכינים את ראשינו לזכר הנופלים, ובזכרי את השעטנז המוזר מצד אחד אבל מציאותי מצד שני – של אבל וחגיגה, בהפרש של יום (ההוויה הישראלית במשפט קצר?) – כמה המלצות, לאלו שמתלבטים ועדיין לא קנו שתיה לצד המנגל המסורתי.

לטעמי אין כמו בירה, עדיף בהירה יחסית ויבשה לצד כל מה שיוצא ממנגל. אני הולך על גולדסטאר, אבל גם דובל הבלגית היא בחירה מצויינת למנגל (נדמה לי שגם אפשר להשיג בבקבוקי 750 מ"ל).

בניגוד אלי, הרבה אנשים מעדיפים יין לצד השיפוד שלהם, אז להלן כמה המלצות. מלבד הקברנה הכיפי והטוב של הרי גליל ומסדרת גולן של רמה"ג (35-40 ש"ח), שמתאימים לטעמי כמעט לכל מצב, ההמלצות יהיו סביב זנים פחות שגרתיים מסכמת המרלו/ק"ס הפופולרית.

הרי גליל רוזה (30-35 ש"ח) החמצמצות של הרוזה מבוסס הסנג'ובזה הזה תיתן פייט טוב גם לשיפודים מתובלים, מתאים בעיקר לעוף ולהודו לדעתי, לצנן היטב

רקנאטי סוביניון בלאן 2006 (35-40 ש"ח) לאוהבי הביטוי המינרלי-עשבוני של הזן, יתאים לעוף לא פיקנטי מידי לדעתי

הרי גליל שרדונה 2005 (35 ש"ח) שרדונה פיקנטי עם נוכחות עץ בולטת אבל לא משתלטת, ידגיש גם את המתובלות שבמנות

כמה אדומים:

גמלא סנג'ובזה – אחד היינות המוצלחים לדעתי בסדרת הביניים המצויינת של רמת הגולן, בעל חמצמצות מרעננת שתתאים אותו לכל מנה החל מעוף והודו וכלה בכבש ובבקר (50-55 ש"ח)

הרי גליל שיראז קברנה 2004 – יין רענן ופירותי, מתאים מאוד לבשרי מנגל (45-50 ש"ח)

רקנאטי קברנה סוביניון 2005 – יין נעים בעל יובש טוב ומודגש, שיתאים אותו להמבורגרים, נקניקיות מתובלות, קבבים ועוד (45~ ש"ח)

כרמל הסדרה האיזורית, קריניאן 2004 – יין מעניין, מקורי ובעל עצמה, מתאים בעיקר לבקר, כבש וכבד (~55-60 ש"ח)

רקנאטי פטיט סירה זינפנדל 2004 – יין לא שגרתי, עשוי היטב וילווה מצויין מגוון בשרים (~70 ש"ח, בציר 2005 עדיין לא מוכן לשתיה לדעתי).

 

9 תגובות

  1. פחות הייתי ממליץ על הרוזה והס"ב ביחד עם המנגל עדינים מידי לטעמי אולי לתת לאישה שתשתה בצד עם החברות;)
    הרקנאטי פטי סירה זינפנדל יושב בול על על האש
    גם ההרי גליל שיראז קברנה ובכלל שיראז וקברנה ילכו נפלא עם בשר. הק"ס מסדרת גמלא יכול לתת תמורה מצויינת ולהתאים לעניין מצוין. מה אתה מתכנן לשתות?


  2. כמו שאמרתי – גולדסטאר. לא רק שזה טוב, זה מה שיש בבית ואין לי תקציב כרגע למשהו אחר. אם אני אהיה באיזור של הסופרדרינק אולי אביא איזה זוג בקבוקי דובל גדולים, בהנחה שזה כשר (יש אורחים…)

    אם הייתי קונה בקבוק יין – דווקא זה היה הרוזה. שים לב להתאמות האוכל שציינתי – את הרוזה הייתי שם לצד פרגיות ושישיליק הודו, אפילו מתובלים – החמיצות שלו תתאים להם יפה לדעתי.

    הסוביניון בלאן של רקנאטי הוא דווקא עשבוני ומינרלי (יכול להיות שמזכיר במשהו את הארבלוצ'ה אפילו), ולכן הוא גם יילך עם בשרים קלים, אם כי הפעם עדיף לא מתובלים מאוד. את הסוביניון בלאן של טוליפ ומסדרת אדמה של תבור, שאני אוהב יותר מזה של רקנאטי (לשתיה בפני עצמם) – לא המלצתי כי הם יותר לכיוון הפירותי ולכן פחות יתאימו לבשר הזה…

    מה תשתה אתה?


  3. דובל יש ב750 אבל ממש לא בזול. בקבוק עלה לי השבוע 43 ש"ח בטיב טעם. בעל הבית השתגע, יותר יקר משני בקבוקי סדראסול טמפרניו מצוינים (והולכים מצוין עם בשר).

    אני אמליץ כאן על האמפורה רייטון רד 02, על דלתון כנען רד, על קסם 04 של יקב יגור ועל טייק2 של דוניה והסוסונים.


  4. שקלתי להוסיף את הטייק II. לגבי האמפורה הוא מצויין אבל יכול להיות שטיפה בומבסטי מידי. לשתות אותו ליד עוף או משהו ולא תרגיש את העוף… לצד סטייקים – בוודאי, גם קבבים וכבש.

    לגבי טיב טעם – זה לא רשום אצלי בתור מקום זול לקנות אלכוהול…

    הק"ס האורגני של הר אודם חביב ויכול להתאים, שוב למי שאוהב את היין שלו יבש.

    בביקור בוילהלמה קניתי סוביניון בלאן שנראה לי שאשתה בערב יום העצמאות, אפרופו (המנגל אצלנו הוא בשלישי אחה"צ)

    אז מה תגיש בסוף?


  5. משעשע, גם אני חשבתי על טייק II. אומנם טעמתי ממנו לראשונה רק השבוע בהשקה של אלול, אך לקחתי מייד שני בקבוקים שנת 2005.


  6. למנגל או בכלל?


  7. למנגל ובכלל, לדעתי זה יין נפלא לדגים גם כן.


  8. איך אני אוהב את הסוסון ים. כמעט הכל.

    בקשר למחירים בטיב טעם. כשעבדתי ברקנאטי עברתי במלא חנויות יין וסופרמרקטים. טיב טעם תמיד הייתה בין היקרות.
    אם שני בקבוקים מסדרת רקנאטי היו שם ב-90 ש"ח רק לחברי מועדון, במקומות אחרים הם היו 48 ש"ח לאחד לפני הנחה לחברי מועדון (ברמת החייל).
    נראה לי שזה בעיקר כי יש להם יבוא יין משל עצמם.


  9. נדמה לי שהמחירים של הבירות שמייבא הנורמן פרמיום, אצל יואב יער (הסופרדרינק ברמה"ש) סבירים ביותר. הבירות האלה כוללות את דובל, סט. ברנרדוס הבלגיות, גסר האוסטרית ועוד.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s