h1

ביקור בוילה וילהלמה

אפריל 20, 2007

בפסטורליה השלווה של שישי אחר הצהריים במושב בני עטרות פשוט אי אפשר לעכל שנמצאים עשר דקות נסיעה ממטרופולינים עמוסים ומחניקים, גם כשמנסים. החצר המטופחת והבית בעל החזות ההיסטורית מובילים לקומת מרתף, עם חדר תצוגה וטעימה, אפלולי ונעים. את מוטי גולדמן, שביחד עם היינן עמרם סורסקי הקים את היקב, אני מכיר עוד כשלמדתי אצלו פיזיקה לפני כעשור, וידעתי שהוא איש מרשים עוד לפני שידעתי שהוא עוסק ביין.

וילהלמה שרדונה 2004

צבע זהוב אופייני לזן, באף פרי טרופי, הדרים, רמז קליל למינרליות, גוף קל עם פרי עדין, מביא לסיום קצר יחסית.

שרדונה מעניין, ללא מאפיינים בולטים של הזן, מיושן שבעה חודשים בחביות. רענן, ביטוי לא שגרתי של הזן, קצרת חסרה חומציות שתאזן את החיך, לטעמי.

וילהלמה גרנד שרדונה 2004

צבע זהוב, באף חמאה ונגיעת הדרים, גוף בינוני אך לא שמנוני, תיבול נדיב ועץ, מינרליות זנית טובה, סיום בינוני-ארוך, יבש ומתובל.

עשוי טוב, נותן ביטוי טוב של הזן, ושונה לחלוטין מהיין הקודם בעל הסגנון הפירותי. כאן האיזון יותר טוב לדעתי, והעץ לא משתלט אפילו שהוא מורגש מאוד.

מדוקברנה 2004

רובי עמוק, באף פרי יער, נגיעה של עץ ומשהו עשבוני. גוף בינוני, מרקם נעים ורך, קשת טאנין רחבה מולה עומד פרי, עץ ותבלין. סיום ארוך עם עוד טאנינים ועץ.

אלגנטי, מאוזן טוב ומהנה לשתיה. לא עוד יין עולם חדש צעיר, מוחצן ומפוצץ פרי – אלא מדבר בשקט, ואומר דברים שנעים לשמוע (אני לא מהקונים לפי מדליות, אבל מי שמתעניין היין זכה בטרהווינו, אשכול הזהב ופינגר לייקס בארה"ב). המחיר בסוף השבוע הזה הוא 145 ש"ח, מחיר רגיל 185.

מוסקט אלכסנדרוני 2004

צהבהב-זהוב, באף פרחים, ענבים ירוקים דומיננטיים לצד עוד פרי טרופי, גוף מלא, מתיקות גבוהה ועוד ענבים. סיום בינוני-קצר, פירותי ומתוק

אחלה קינוח, אפילו שיש לי בעיה בד"כ עם מאוד מתוק – מדובר ביין כיפי, נגיש וקיצי

וילהלמפורט

צבע רובי עמוק, באף שזיפים, קרמל, צימוקים, גוף מלא, מתיקות גבוהה, אלכוהוליות צצה לעתים. סיום בינוני בינוני ומתקתק

עוד קינוח חביב, הפעם דווקא בווריאציה חורפית ומחממת. לא טעמתי הרבה פורטים עד היום, אבל זה מצא חן בעיני ביותר עד עכשיו

 וילה וילהלמה

מסתבר שהיקב פתוח בשבתות לא רק בסוף השבוע הזה, מומלץ בחום בחום – ולא רק בגלל היינות. מושב בני עטרות, אתר היקב (הזמני).

19 תגובות

  1. אני בטוח שזה יופי של יקב ומדברים עליו המון.
    אבל ב-185 שקלים אני מוצא מדוק אמיתי, ישן יותר, מתישן יותר וכנראה גם טוב יותר.
    לא ככה?


  2. לא בהכרח. לא טעמתי את היין הזה אבל סביר להניח שיהיה מדובר בסגנונות שונים לחלוטין וטוב יותר זה עניין קצת יחסי. חוץ מזה שהמחירים אצלכם באמריקה זולים בהרבה מהמחירים פה ופה למצוא מדוק באמת טוב ב185 שקל זה לא קל.


  3. ראיתי כתבה נחמדה אף היא על ביקור דומה בוילה וילהלמה גם שם יש הסתייגות לעניין המחיר של המדו


  4. אני כעת חזרתי מטעימה שם.

    אני לא אפרט יותר מידי על הטעימה שלי, מכיוון שטעמנו בערך את אותם יינות. לדעתי הגראנד שרדונה נותן תמורה מעולה למחיר של 65 שקלים, בהחלט שרדונה טוב. אומנם בארץ חל סוג מסוים של מיאוס מהשרדונה, אך השרדונה הזה בהחלט נותן תמורה מעולה ביחס למחירו. יצאתי עם בקבוק.

    הקברנה סובניון 2004, הובהר לי בטעימה שהוא פתוח כבר ארבעה ימים ולדעתי עדיין לא מיצה את כל יכולתיו. הטאנינים עדיין מורגשים יפה בסוף הטעימה, היין הזה נמצא עוד בתחילת דרכו ויש למה לצפות. בדומה למדוקברנה, גם פה אין התפוצצות של טעמים בפה, היין תוקף אותך מאחורה ומשאיר את הטעמים בפה עוד לזמן רב. קלאסיקה ישראלית? יצאתי גם פה עם בקבוק.

    הפורט, אני חושב שזה הפורט הראשון שאני טועם בחיי, מאוד אהבתי אז גם פה יצאתי עם בקבוק.

    מאוד רציתי לצאת עם בקבוק מדוקברנה, אך גם במחיר של 145 שקלים זה מחיר גבוה לטעמי, התאפקתי.


  5. לגבי המחיר של המדוקברנה, כפי שנכתב התחילו למכור אותו ב 95 שקלים. לכן כל מה שנותר זה לחכות יפה ובשקט לבציר 2005.


  6. יכול להיות ש-145 זו תמורה מצויינת לכסף, אבל קשה לי להתייחס לתמורה במחיר כזה כי אני לא מספיק מכיר את מה שיש בארץ ומה שיש בעולם במחירים האלה (קינקס, אם תוכל לרשום עוד מחירים אני אשמח, לא רשמתי לצערי).

    לגבי המדוקברנה: אם היום היה בא אלי מישהו ומבקש המלצה ליין ישראלי ב-150 שקל, זו בהחלט בחירה לא רעה, במיוחד עבור מי שכבר שתה את היינות ברמת המחיר של היקבים הגדולים – ואני חושב שכאן, לפחות בהשוואה לדברים שטעמתי, היין מצטיין בנוסף למרקם גם בעידון ואלגנטיות. לדעתי זה מתקשר לדברים של ערן בנושא שנמאס לו מיינות עולם חדש בומבסטיים ועמוסים, כפי שכתב כאן

    ההמלצה הכי טובה שלי לפיכך היא להגיע ליקב (אני בטוח שקינקס יסכים שמדובר בחוויה נעימה גם מלבד היינות), ולטעום את היין. בברושור שקיבלתי כתוב שהיקב פתוח בימי שישי וערבי חג בשעות 9:00-16:00 ובשאר השבוע בתיאום טלפוני. מוטי גולדמן: 0544564526


  7. מסכים מסכים, אך שוב, אם בתחילת הבציר זה עלה 95 שקלים, כיום זה עולה בעקבות הזכייה 145 שקלים ולרוב זה עולה 185 שקלים. אמליץ למי שבא לו לבזבז כסף, או כפי שציינת למי שכבר טעם הכל.

    העובדה שיש ביין עידון ואלגנטיות זאת עובדה חשובה, כפי שמוטי הסביר בטעימה שבלגימה השנייה לנסות ול"לעוס" את היין, להרגיש אותו יותר. אני כמובן הסכמתי מכיוון שעם המדוקברנה והקברנה סובניון הרגשתי שאני יכול לשחק בקלות חצי שעה בכוס (בכמות קטנה של טעימה) ולא להרגיש שמיציתי את כל מה שיש ליין לתת. אני רוצה לציין פה עוד נדבך חשוב למעט היין זה התמחור שכבר הועלה פה. יצא לי לקנות ולשתות כמובן קברנה סובניון במחירים של מעל 100 שקלים מיקבי בוטיק. פה ראוי לציין שקניתי את הקברנה "רק" בגלל שהוא עלה 95 שקלים. לטעמי האישי הוא אחד הטובים שטעמתי בארץ ויש מצב שהוא עולה על גדולים ומפורסמים ממנו (האלה של 150 שקל פלוס ביקבים הגדולים). בעניין זה חשוב לציין, שכל פעם שאני קונה קברנה סובניון ומחירו מעל 99 שקלים תמיד יש לי את ירדן של יקבי רמת הגולן.

    הייתי שמח אפילו לקנות ארגז של מדוקברנה (ברגע שיהיה לי מקרר יין), אך שוב, ברגע שיצא בציר 2005 והמחיר שוב יהיה שפוי. כמה שייין מוצלח לי באופן אישי מאוד חשוב העניין של צרכנות נבונה.

    חוץ מזה, תגיעו ליקב כפי שצוין פה. מוטי אדם מקסים, אישתו גם כן, אירוח נפלא ולבבי עם לחם תוצרת בית שווה במיוחד! אם אתם רוצים לארגן קבוצה לקנות כמה ארגזים לבציר 2005, כשהמחיר של המדוקברנה יהיה שפוי, סמנו אותי בוי :)


  8. דווקא המרלו והק"ס, לדעתי הראו פוטנציאל טוב מאוד, אבל לטעמי (בלבד) עדיין לא מוכנים לשתיה. הק"ס קצת יותר מהמרלו, אבל לדעתי הוא יהיה הרבה יותר טוב עוד שנה מאשר עכשיו, והמרלו לפחות עוד שנה-שנתיים לפני שפותחים.

    אגב, לא המלצתי את המדוק ל"מי ששתה הכל" כמו שאמרת, אלא אם מישהו שתה כמה מהיינות המובילים של היקבים הגדולים, אני חושב שהמדוק מציע שינוי מרענן וטוב.


  9. נראה לי שאין לי ממש מה להציע לדיון היות ולא טעמתי את היין, אבל שוב, 185 שקלים ליין שלא ממש יודעים מה יהיה איתו בעתיד זה סיכון והשקעה כספית.
    ב-185 שקלים מוצאים בארץ(!) מדוק אמיתי. מישהו יודע מה האחוזים במדוקברנה או שזה 100% קברנה?


  10. לא חשוב מצאתי תשובה


  11. קרא את הכתבה שחגית פרסמה:
    http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=9&featid=11060


  12. מדוק זה 75% קברנה ו 25% מרלו. אני יצאתי עם קברנה כפי שציינתי, את המרלו לא טעמתי. לטעמי היקב בכלל מציע שינוי מרענן בנוף היינות הישראלי. העובדה גם שהוא קרוב לביתי באופן יחסי, היא עילה טובה לרכוש שם יינות. הק"ס שאתה טעמת הוא כנראה אותו אחד שאני גם טעמתי, מכיוון שלדברי מוטי הוא פתוח כבר ארבעה ימים. אתה טעמת ביום השלישי לפתיחתו ואני ברביעי ועדיין הוא מאוד טאניני.

    הכי חשוב כפי שציינת, העדינות והאלגנטיות שמציעים היינות של היקב, בשונה מרוב היינות בארץ.


  13. […] על הדשא אפריל 23rd, 2007 צירוף נסיבות של תחילת קיץ, ביקור ביקב וילה וילהלמה, וערב יום העצמאות – הביאונו לערב זוגי […]


  14. […] יקב וילה וילהלמה מאחלים שנה טובה ומזמינים לבקר ביקב שבמושב בני עטרות בשישי שבת בשעות 09:00-17:00, ביום שלישי 15:00-20:00 ובערב החג 08:00-17:00. לפרטים: מוטי – 0544564526. […]


  15. […] עומד ליד הדוכן של וילה וילהלמה ומדבר עם מוטי ועמרם – בעלי היקב, מוטי שם לב שאני מגניב […]


  16. טוב, טעמי השתנה בשנה האחרונה. הקברנה סוביניון נפתח אתמול, כיום בצהריים הוא עדיף.
    1. אתמול הוא היה מפוצץ עץ לטעמי, כל כך הרבה עץ זה כמו לאכול כפיסי עץ ביחד עם יין.
    2. היום פחות עץ, עדיין מספיק טאנינים, חומציות טובה, הרבה דובדבנים פירות יער שחורים ביחד עם עור. עדיין אי אפשר להימנע מהטעמים הירוקים או העשבוניים המאפיינים כה הרבה יינות ישראליים.

    עלה 99 בזמנו, כיום לא הייתי משלם עליו סכום זה. אני מניח שהטעם שלי השתנה בשנה האחרונה המון. מעדיף פחות עץ, יותר מיצוי פרי.


  17. טעמתי גם את הקברנה בביקור ההוא ביקב, ומצאתי אותו בדומה לסיקרא בהשקתה – מלא בעיקר בטעמים מרירים של עץ. נדמה לי שזמן היישון שלו בחביות מתקרב לשלוש שנים (צריך לבדוק).

    אמרתי אז למוטי – יכול להיות שהוא יתפתח מעולה כמו שמנבאים לסיקרא, אבל אני בכל מקרה לא מבין מספיק בשביל לדעת. בכל מקרה לא הייתי פותח את הבקבוק בשנתיים הקרובות (שינוח בבקבוק לפחות את הזמן שנח בחבית).


  18. מיושן 24 חודשים בחבית.
    זה היה או זה או לפתוח יראון ואני מעדיף את היראון עם כל הכבוד לוילה וילהמה.


  19. […] חלק מאוד בפה, פירותי, עסיסי, מאוזן. הזכיר לי באופי את המדוקברנה של וילהלמה.  יין רציני ואלגנטי, המנצח של הערב מבחינתי. מוכן לשתיה, […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s