h1

בנימינה טמפרניו

אפריל 9, 2007

שחור במרכז הכוס הופך לסגול בהיר בשוליים, באף פרי יער בשל מאוד (מידי?), צימוקים, אדמה ורמז לקרמל, גוף קל-בינוני עם פרי מתקתק, חמיצות מורגשת, וטאנין מאוד עדין, בסיום עוד פרי וחומציות.

לא עוד משהו מסטנדרט הק"ס-מרלו-שיראז המהווים את רוב היין שמייצרים בארץ, אבל האם זה בהכרח טוב? שותפי לשתיה נהנו והגדירו את היין בתור חלק וטעים. אישית מצאתי אותו מעניין במידה מסויימת, אבל הוא לא קלע לטעמי. בעיקר הפרי הבשל מאוד לא השתלב בחוויה, וקצת חסרה אחיזה בגוף קל יחסית ללא טאנין מספיק מורגש. גזר דין? ב-35 ש"ח מי שהסתקרן שיקנה וישפוט בעצמו… (עכשיו קוראים לסדרה 'טבע', ובסופרמרקטים המחיר גבוה יותר)

בינימינה טמפרניו, קרדיט: יקבי בינימינה

14 תגובות

  1. אותי בנימינה באופן כללי דיי מאכזבים בתור יקב. לא שאני לא חושב שסדרת היוגב לא נותנת תמורה טובה לכסף, אך אני תמיד אעדיף לקנות יין אחר בסביבות החמישים-שישים (גמלא של רמת הגולן למשל). אם אני צריך משהו סביב השלושים-ארבעים אני אפנה להרי הגליל. לא שיש לי משהו נגד בנימינה, פשוט יש אופציות טובות יותר בטווח המחירים שלהם.


  2. מיוגב שתיתי רק את השיראז קברנה מהבציר הקודם. הוא לא יין רע, אבל בחמישים שקל – אני יכול לקבל יותר. כמו למשל הדוגמאות שציינת אתה, או השיראז-קברנה הטוב של הרי גליל (04), אוסטרליים פשוטים ונעימים (למשל באדג'רס קריק), והסדרות הבסיסיות של טוליפ או רקנאטי (ואלו רק דוגמאות שקופצות לי לראש).

    בכל מקרה אני רוצה לתת לו הזדמנות שניה כשאמצא אותו בטעימה או משהו, יכול להיות שהטעם שלי השתנה מאז ששתיתי אותו לפני כשנה, כי בכל זאת קראתי עליו כמה מחמאות.


  3. גם אותי בנימינה מאכזב ואם לקשר את הפוסט הזה לפוסט על הקברנה של רמה"ג, אז בעיני יקב בכלליות נמדד בעיקר ביינות היום יום שלו.

    ועוד דבר בקשר לטמפרניו בכלליות, חשבתם למה אין טמפרניו בסדרות הגבוהות? בטוח לא בגלל שאין מספיק ענבים.
    זה מזכיר לי דיון בפורום של YNET על איכות וכמות.
    הטמפרניו שמגדלים בארץ פשוט לא מספיק טוב. נקודה. ואני אומר את זה בלי לטעום את היין בכלל.


  4. זה הטמפרניו הזני היחיד שראיתי בארץ. מי מייצר עוד יינות כאלה כאן?

    ידוע לך איך האקלים בארץ בשביל הזן? באתר היקב מציינים את מקור הענבים באיזור גדרה אם אני זוכר נכון…


  5. בריוחה, שבו גדלים הטמפרניו המפורסמים ביותר בעולם,
    הטמפרטורות הממוצעות נעות בין 11 ל-31 מעלות.
    בעיקרון הטמפאניו לא סובל חום והוא מאוד חשוף למחלות למרות קליפתו העבה.
    הענב רגיש ליובש (הוא מתכווץ) וללחות (הוא מתרחב) וזה משפיע רבות על הצבע. השורש של הגפן גם מאוד רגישה לאשלגן.
    בעיקרון גפן של טמפרניו טובה באמת רק בגיל 12, אז אולי יבוא יום ויהיה לנו טמפרניו נורמלי בארץ, בינתיים תשתו מרקיז דה קסרס. אחלה ריוחה קריאנזה, פה הוא עולה 11 דולר.


  6. אכן עוד לא טעמתי טמפרניו ישראלי. למעשה טעמתי מעט מאוד טמפרניו שלא היה מריוחה, וגם המעט הזה היה כולו מספרד. בקבוקים מצויינים מתחילים בעשרים ש"ח (סדרסול נבארה) ממשיכים ל33 ש"ח (אוגרטה קוסצ'ה) ומטפסים דרך קריאנזה בסביבות 40-60 ש"ח עד לכל מיני רזרבות טעימות (מרטין סנדויה של אוגרטה ב100 ומשהו). אני משום מה בספק אם היקבים הישראלים יכולים, או צריכים לנסות בכלל, להתחרות בזה. יש לנו דברים אחרים שאנחנו חזקים בהם…


  7. אני מסכים לחלוטין עם עירא
    אנחנו רוצים להתמחות בהכל, ומה ולעשות שזה לא אפשרי.
    היקבים בארץ צריכים למצוא את הזנים שמתאימים בהם ולהתמחות בהם ולהכיר אותם במקום לנסות ולייצר את כל סוגי היינות בעולם.


  8. דווקא לדעתי יקב שמתנסה בזן חדש לבציר או שניים, ולוקח על זה 35 ש"ח ולא 85 ש"ח (יקב גדול יכול להרשות לעצמו…), בהנחה שלא מדובר בביוב (ולא מדובר בביוב) – לפחות מקבל ממני נקודות על מקוריות.

    כמו בלימודים – לפעמים אפשר לחקור נושא במשך כמה זמן, ולהגיע למסקנה שזה לא ישים, או שזה לא היה רעיון טוב – זו גם תוצאה ולפעמים יש לך ערך לא קטן.

    עירא – ההמלצות שלך זה לא מחירים ישראליים אני מניח…?


  9. ואגב, ערן, הקישור שאתם שם כשאתה מגיב פה מוביל לעמוד הישן שלך על 'גוורץ הזן המתובל'…


  10. זה כמו שזינפנדל לא גדל מי יודע מה טוב בארץ.
    נכון יש יציאות כמו הריזרב של דלתון שמאוד מסקרן אותי והזינפנדל\פרימיטיבו האורגני של לה טרה פרומסה (שאותו טעמתי, לא משהו במיוחד ב-75 שקלים).
    עשו נסיון, לא יצא מוצלח. יאללה להמשיך לנסות.

    הדבר הבא שאתה צריך לטעום ולחוות דעה זה הפינוטאז'
    עוד זן מיוחד שמגדל יקב גדול


  11. ומה עם הפטיט-סירה זינפנדל של רקנאטי?

    פינוטאז' יש בסדרה הבסיסית ובסדרת רזרב של בנימינה, לא?
    לא הבנתי אם אתה אכן ממליץ או ציני…


  12. לא ממליץ ולא ציני. מעולם לא טעמתי ואני מאוד סקרן.
    וזה לא בנימינה אלא ברקן. דוקא יש תגובות טובות אבל אני מעדיף לשמוע מה אומרים אנשים שאני כבר מכיר את הטעם שלהם. אז במידה ומישהו טעם…

    הפטיט-זינ' (ככה קראנו לו ביקב) מעולה, אין ספק. אולי היין הכי טוב שיוצא מרקנאטי ובטוח היין המיוחד ביותר שמיוצר בארץ, לדעתי לפחות.


  13. תודה, תוקן
    פינוטאג' ישראלי יש בעיקר לברקן אני יודע לא זוכר עוד יקבים ישראלים שעשו ניסיון בעניין. אני בעד דברים חדשים תמיד ותעשיית היין בישראל עדיין צעירה ובשלבי הלימוד של איזורי היין השונים והזנים המתאימים להם אבל עם הזמן אין ספק שהייננים יצטרכו להתחיל להתמקד קצת יותר בזנים מסויימים ובאזורי הגידול המתאימים להם. אגב אתמול טעמנו ירדן פינו נואר 99 , היה מעניין אבל לא התלהבתי אין ספק שהזמן לא היטיב עימו.


  14. לידיעת כולם, ייצא בימים אלו טמפרניו ריזרב של ברקן. כבר ניסיתי- יין מצויין ותמורה מצויינת למחיר



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s