h1

יקב רימון

מרץ 24, 2007

מזמן נתקלתי בשם אבל לא יצא לי לטעום. למדתי שמדובר ביין שעשוי מרימונים. אבל רגע, שאלתי את עצמי, ענבים זה הפרי היחיד שמתאים להתססה בלי תוספות (מלבד שמרים), ולפני שהספקתי לשאול הדיילת הנחמדה הסבירה שהם עושים שימוש בזן ייחודי של רימונים בעל כמות סוכר דומה לזו של ענבים. יש ליקב כשרות, ולמרות שאי אפשר לברך על היין (?) כמו על יין – לדעתי זו מתנה מקורית למי שגר בחו"ל, וגם כאן מסתבר שהייתי בכיוון ונאמר לי שכשבעים אחוז מהתוצרת מיועדת לייצוא

רימונים יבש 2004

צבע אדום בהיר ושקוף, באף… רימונים, פריחה, והזכיר לי משום מה חרוסת. גוף קל בינוני, מתיקות לצד יובש ונגיעות קלות של מרירות חביבה, היובש מתגלה יותר בסיום

טעמתי גם את יין הקינוח של היקב (בנוסף יש להם גם יין מחוזק בסגנון פורט), והוא דומה מאוד ליבש רק להחליף "יובש" ב"מתיקות". מגיעות ליקב המון נקודות על מקוריות – ולגבי הטעם – זה כבר עניין של טעם – ממליץ שכל אחד יטעם ויחליט בעצמו. היבש עולה 85 ש"ח, הקינוח 79 ש"ח והמחוזק 120 ש"ח. היקב

14 תגובות

  1. […] רימונים: רימונים יבש 2004 […]


  2. הפורט שלהם מעולה בעיניי!


  3. הפורט אכן מצוין, הקינוח ממותק מדי ואת היין לא טעמתי. יש לי בקבוק ליקר רימונים שהיה מתסיס קרוב שלנו שכבר נפטר, והוא דבר מדהים, חסר כל הטאנינים שבולטים מאוד בכל יצירות היקב הנ"ל. בא לי לקפוץ אליהם פעם ולתת להם לטעום מהליקר הזה שיראו אם הם יכולים לשחזר מה הוא עשה שם. היה לו כלי יפה מקרמיקה ומשקולת אדירה שהייתה מוחצת את הגרגרים לאט במשך שבועות והמיץ התובב היה מתנקז לכלי קיבול למטה. התהליך הארוח של "כבישה" היה מפרק את כל הטאנינים והליקר היה מתקבל סמיך, עשיר וחסר העפיצות האופיינית של כל מה שיקב רימון עושה, שכן הטאנינים, כמו בענב, מקומם בזג והגרעים של הרימונים.

    מעבר לכך, יש עוד פירות עם תכולת סוכר מספיק גבוהה להכנת יין מלבד ענבים ורימונים…


  4. מאזינה, ברוכה הבאה. אנסה לטעום את הפורט בהזדמנות, הציעו את הפורט ביריד אבל הייתי כבר לא 100% ולהוסיף לזה משהו בעל אחוז אלכוהול גבוה לא נשמע כמו רעיון טוב.

    עירא – קודם כל אם המשקה שיש לך תסס אז הוא שיכר ולא ליקר. לגבי הטאנינים – יש מי שאוהב קצת עפיצות וגם נגיעה מרירה בתוך כל המתוק הזה לא מזיקה לטעמי. להוציא את הטאנינים מהיין היבש היה מפיל את האיזון לגמרי לדעתי.
    בכל מקרה, אם הקרוב שלך מחץ את הגרגרים והשרה בהם את העסיס לדעתי זו הדרך לקבל הכי הרבה טאנין. בנוסף, טאנינים יכולים להגיע מיישון בעץ, במיוחד בעץ חדש, ואני חושב שחלק מה'יינות' של רימון מיושנים כך (צריך לבדוק באתר שלהם).


  5. אמרתי ליקר ולא שיכר כי אם אני זוכר נכון הוא היה עוזר עם טיפה סוכר ואלכוהול. הטאנינים היו מתחמצנים באוויר לפני שהיו נקווים עם המיץ. את כל זה אני אומר לך מיד שניה, כדי להיות בטוח בפרטים אני צריך לתחקר את ההורים שלי…


  6. תודה רבה :-)
    הגענו ליקב שלהם במקרה לגמרי, תוך כדי סיבוב נוף ויקבים בגליל. מה שהפורט שלהם הכי מזכיר לי, זה את הוישניאק שאבא שלי היה עושה מדובדבנים.


  7. טעמתי את הפורט והקינוח בזמן שעבדתי בחנות בתור מטעים של רקנאטי.
    הפורט מעולה, הקינוח פחות ואת היין לצערי לא היה להם בהטעמה באותו יום.
    הדיילת שלהם עדיין יותר התלהבה מהקברנה ריזרב שלי (של רקנאטי, כן?)


  8. מאיזה בציר?


  9. 2003 ועדיין אחד הקברנה האהובים עלי.
    פשוט קברנה שונה ולטובה


  10. ה-2003 מצויין, רשמי טעימה (אחד הפוסטים הראשונים שלי)
    https://drinking.wordpress.com/2006/09/15/recanati_tasting/

    מצד שני, בבציר 2004 של סדרת הרזרב של היקב לדעתי יש עליית מדרגה משמעותית. המרלו מצויין (וזכה באיזה פרס בצרפת לאחרונה אם אני לא טועה), השיראז טוב מאוד, אבל הק"ס החדש מעולה. עדיין לא מוכן לשתיה, טעמתי בקבוק שרק נפתח, ולבסוף שתיתי אותו חצי יום אחרי הפתיחה ואז הוא היה ממש טוב. לקנות ולשמור. רשמים:
    https://drinking.wordpress.com/2007/02/16/recanati_visit/


  11. היי,
    אשמח לדעת מי הכותב…?


  12. שלום חצב,

    בצד ימין למעלה של העמוד יש קישור בשם "מי, למה, ולמה", מתחתיו פרטים עלי הכוללים אימייל. אם תרצה פרטים נוספים, פנה אלי באימייל.

    חג שמח


  13. האם תוכלו לכוון אותי היכן אני יכול לרכוש ליקר רימונים?
    תודה חנוך


  14. שלום,

    אני מאמין שברוב חנויות המשקאות אפשר להשיג את המוצרים של יקב רימון. בפרט אני זוכר שראיתי אצל יואב יער, בחנות הסופרדרינק ברמת השרון.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s