h1

חצי יום של רקנאטי

פברואר 16, 2007

את הבוקר והצהריים של יום רביעי היה לי העונג להעביר ביקב רקנאטי. את רוב זמני שם ביליתי עם לואיס פסקו, יינן היקב שהואיל להקדיש לי מעל לשלוש שעות מזמנו, לשיחה מרתקת ולטעימות. ברצוני להודות ללואיס ולשאר הצוות האדיב, שהפכו את היום לחוויה מהנה מאוד ומעשירה. הביקור יצא זמן קצר לאחר ביקור של רוגוב במקום, כך שהיו מגוון טעימות וטעימות חבית זמינות עבורי. היקב יוציא בקרוב שני יינות חדשים – רוזה 2006 וקברנה פרנק רזרב 2004 כרם יחידני מנרה, הראשון מפורט בהמשך ולשני אני מצפה. במקום להרחיב במילים, אספר על יינות שטעמתי. אני מעלה על הכתב יינות שלא טעמתי עדיין בטעימות קודמות

רקנאטי סוביניון בלאן 2006 – טעימה מוקדמת

צבע קש, באף עשבוניות, מינרליות ונגיעת לימון. גוף בינוני-קל, חמיצות נדיבה מגובה במינרליות מלוחה מעט, עוד עשב. סיום בינוני-ארוך ממשיך באותו קו של הפה

מרענן, פריך, ונעים. בארבעים ש"ח נותן תמורה טובה. הסוביניון בלאן מציג יותר את הסגנון המינרלי לעומת נציגים פירותיים יותר של הזן, ולכן לטעמי יתאים יותר לצד מנות פתיחה כגון דגים, ופחות לשתיה בפני עצמו

רקנאטי רוזה 2006 – טעימה מוקדמת

הבקבוק היפהפה מכיל יין בצבע וורוד עשיר, באף המון פרי, מלבד תות גם פרי טרופי, נגיעה של עשבי תיבול. בפה קשת רחבה של פרי מתקתק לצד חמצמצות עדינה, אולי רמז לדבש, המביאים לסיום קצר-בינוני

96% קברנה פרנק, 4% ברברה. היין שונה מהרוזה שיצא לי לטעום עד כה, ושם יותר דגש על פירותיות מתוקה מאשר על חמצמצות. הסכמתי עם לואיס שהיין יתאים יותר לקינוח מאשר למנה ראשונה. משהו בפה עדיין לא יושב טוב, החומציות לא תמיד יושבת היטב לצד הפרי, אבל מאחר שהיין בוקבק לא מזמן אני חושב שעוד חודש-חודשיים בבקבוק ישפרו את האיזון ויצרו רוזה מעניין ושונה ביחס למקביליו

רקנאטי רזרב שיראז 2005 – טעימת חבית

אטום במרכז לכיוון סגול-בורדו בקצה, באף פרי שחור, מאובק ואדמתי משהו, פלפל שחור, גוף די מלא, חושף טאנין דומיננטי ולצידו פרי. סיום ארוך וטאני

היין עדיין צעיר והטאנין קצת משתלט, אבל מתחתיו אפשר לשים לב ליין בעל עוצמות המציג מאפיינים זניים טובים, ולדעתי יכול בהחלט להתעלות על אחיו הבכור, שיראז רזרב 2004 שמצא חן בעיני. את שאלת האיזון יפתור הזמן, ולא נשאר אלא לחכות בסבלנות

רקנאטי רזרב פטיט סירה – זינפנדל 2005

בורדו מעט סגלגל בשוליים, פרי אדום מלווה את האף, גוף בינוני, עגלגל, מרקם חלק ומלטף, מתיקות-פרי מגובה בשלל טאנינים רכים ועדינים, סיום בינוני מביא לידי ביטוי עוד פרי וטאנין מעודן

יין נגיש ונעים, מצליח לאזן את מתיקות הפרי בטאנין מעודן מאוד. לא שגרתי ומעניין. קניתי בקבוק

רקנאטי רזרב קברנה סוביניון 2004 – טעימה מוקדמת

שחור במרכז לסגול בשוליים, באף פרי דחוס, קצת סגור, עץ, רמז לפטריות ופלפל ירוק. גוף בינוני-מלא מציג עוד פרי וטאנין נדיב ורחב. סיום בינוני ויבש, עם עוד פרי. חדרור ארוך בכוס חושף שפע של פרי המחמיא היטב לקשת הטאנינים הטובים

פשוט מצויין. עדיין זקוק ללפחות חצי שנה בבקבוק לדעתי, על מנת לרסן מעט את הטאנין, אבל כבר עכשיו אפשר לחוש ביין עשיר ומורכב, שמשלב טוב בין טאנין, פרי ועץ – בסדר הזה. אחד הק"ס המקומיים הטובים ששתיתי, מחכה שיגיע לחנויות

רקנאטי ספיישל רזרב 2001

שחור במרכז הופך לרובי בשוליים, אף מפתה חושף שלל פירות, נגיעת אלון קלוי ומוקה. גוף מלא ועגול, טקסטורה חלקה ומעודנת, פרי נעים לצד טאנין שכבר אינו חד אבל עדיין בעל נוכחות ומחזיק יפה את האיזון, סיום בינוני ממשיך במגמה הפירותית והעשירה

רקנאטי ספיישל רזרב 2005 – טעימת חבית

שחור הופך לדיו בקצוות, פטל, שזיף, אלון קלוי, קפה, פלפל ירוק. גוף בינוני מלא, פרי ועץ באיזון טוב, טאנין עדיין חד, תבלינים, נגיעה מעט בוסרית-מרירה, סיומת ארוכה, ומתובלת ממשיכה עם הטאנין

מלבד ההזדמנות לטעום שני יינות מצויינים – טעימתם אחד ליד השני מהווה שיעור בהתיישנות יין, ובעקומת הלמידה של היקב. ניתן לשים לב שבבציר 2001 חשים ביותר פרי ובפחות עץ לעומת 2005. היין מבוגר, אבל בהחלט לא עייף, הטאנינים התרככו ואפשרו ליותר פרי לבוא לידי ביטוי, אבל עדיין עוטפים אותו ומקנים אחיזה וגוף. הבציר החדש מלא חיים, בועט ועדיין לא מרוסן, אבל בהחלט אפשר לראות את הכיוון אליו הוא הולך להגיע – יין עוצמתי, מורכב ומפתה. פתאום 2008 נראית רחוקה מאוד

לסיכום, אני רוצה להמליץ על ביקור ביקב. תיאום טלפוני מראש מאפשר להם להערך טוב יותר. בנוסף ליקב ולאנשים, החנות שם מציעה מחירים טובים, למשל סדרת הרזרב בטווח 60-70 ש"ח (למעט השיראז ב-79), ועוד. הפתיע אותי לטובה הק"ס 2005 מסדרת רקנאטי, שכבר טעמתי. היין מאוזן טוב, יבש אך פירותי, וב-45 ש"ח אני חושב שהוא נותן אחלה תמורה, ומתאים בעיקר לצד מנות בקר כמו איזה סטייק טוב, ואפילו המבורגר עסיסי – ופחות לשתיה בפני עצמו. הק"ס רזרב 2004 לדעתי הולך להתעלות אפילו על 2003 המצויין, ובכלל סדרת הרזרב העתידית מסקרנת מאוד, ושווה לעקוב אחריה

שוב תודה ליקב על האירוח, ושבת שלום לכולם

7 תגובות

  1. שבת שלום!


  2. הופה!
    נשמע שעשית כיף חיים.
    תודה על הביקורות.


  3. […] מקורר) החמיצות די השתלטה על החוויה. הזכיר לי שילוב של הסוביניון בלאן של רקנאטי עם סוביניון בלאן פירותי כגון זה מסדרת אדמה של תבור. […]


  4. […] מוצלח מהפעם הקודמת שטעמתי אותו בטעימה מוקדמת בביקור ביקב. יתמודד יפה עם הרבה סוגי אוכל שתעמידו מולו, כמו למשל […]


  5. […] שזכרתי חדרי חביות קרים בהרבה (למשל בטוליפ, בויתקין וברקנאטי), ובנוסף המקום היה מואר לחלוטין באור שמש. לא יודע אם זה […]


  6. […] בחזרה לרקנאטי נובמבר 28, 2008 כמעט שנתיים מאז הביקור האחרון ביקב שבאזור התעשיה חפר. בפעם שעברה אחד על אחד עם לואיס […]


  7. […] רזרב 2005 של רקנאטי, שלא טעמתי מאז שהיה בחבית, התבגר וגדל להיות יין מרשים, עשיר ומלא, עם בשרניות […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s