h1

רקנאטי

דצמבר 27, 2006

רקנאטי מרלו 2005

אדום ארגמן, שקוף למחצה. באף שזיף, פטל, פלפל שחור, גוף בינוני, מתחיל במתוק ומתקדם לטאניות שממשיכה לסיומת בינונית ויבשה

יין לא מורכב, קליל ומאוזן. ארבעים וחמישה שקלים

רקנאטי רזרב פטיט סירה – זינפנדל 2004

אדמדם שקוף למחצה נוטה לארגמן, אף של פרי יער מלווה בעץ קלוי ומשהו מפולפל, בפה פרי נעים משרה מתיקות, עם טאנין קליל שקצת נבלע ברקע. בסיומת הבינונית באורכה הטאנין מתעורר ומביא לאיזון טוב יותר עם הפרי

יין מעניין ומתובל, האיזון לטעמי מגמגם לרגע, אולם למעט המתוק הקצת שתלטני בחיך מדובר ביין מהנה וחביב. אם מישהו מחפש בקבוק מעניין באיזור השבעים ש"ח יכול להיות שזו תהיה בחירה טובה, אם כי אני בכל זאת מעדיף את הק"ס רזרב 2003 של היקב. המחיר הוא שבעים ושניים שקלים

רקנאטי שיראז רזרב 2004

ארגמן נוטה לסגלגל בקצה, אף מוחצן מלא פרי כגון שזיף ואוכמניות, משהו קלוי. גוף בינוני-מלא ועגול, פרי מוקף בקשת טאנין רך ונעים, סיומת מתמשכת, מתפתחת ומלטפת

במילה אחת: נעים. בעוד מילים – מורכב ומתפתח, מאוזן, ניכרת השפעה טובה של העץ על החיך והסיומת. מחיר בסביבת שמונים ש"ח. מתאים לשתייה בפני עצמו, אולי לצד גבינות עדינות שלא יגנבו את ההצגה

רקנאטי רזרב שיראז   רקנאטי רזרב פטיט סירה - זינפנדל   רקנאטי מרלו 

רקנאטי ספיישל רזרב 2003

שחור אטום, רובי בקצוות. באף עץ, קפה, פרי ושוב קלייה נעימה. בפה גוף מלא, מוצק, טאנין איתן עומד זקוף וסביבו מרקדים ומסתחררים טעמי פרי מלווים בעץ, במחול שממשיך לסיומת בינונית באורכה, עפיצה ונעימה

יופי של יין, שמצליח להחזיק איזון טוב של הטאנין הרציני מבלי שישתלט על החוויה. מורגש השימוש בעץ חדש. היין יותר מורכב ומתפתח מאשר יכולתי לשפוט בטעימה קצרה. נמרץ, עמוק ומלא. לדעתי עדיף לשתות בפני עצמו, אם בכל זאת לצד אוכל יתאים לפילה בקר ברטבים עדינים או סטייק עסיסי. המחיר (לא זוכר במדויק) נמצא בסביבת המאה שלושים שקל. אם וכאשר אקנה בקבוק בסכום כזה, למשל עבור אירוע מיוחד, זו הבחירה הטובה ביותר שאני מכיר כיום

רקנאטי ספיישל רזרב (2001) לחץ להגדלה

קרדיט לתמונה: ישראל פרקר, אתר אלק – מקור

One comment

  1. […] על שתיה, ועל מה שמסביב יותר משאני אוהב לשתות דברים שאני אוהב לשתות, אני אוהב לנסות דברים חדשים. כאן אספר על חלקם « הנדריקס, בלבן פינת הנוסטלגיה – שיאון אדום » חצי יום של רקנאטי פברואר 16th, 2007 את הבוקר והצהריים של יום רביעי היה לי העונג להעביר ביקב רקנאטי. את רוב זמני שם ביליתי עם לואיס פסקו, יינן היקב שהואיל להקדיש לי מעל לשלוש שעות מזמנו, לשיחה מרתקת ולטעימות. ברצוני להודות ללואיס ולשאר הצוות האדיב, שהפכו את היום לחוויה מהנה מאוד ומעשירה. הביקור יצא זמן קצר לאחר ביקור של רוגוב במקום, כך שהיו מגוון טעימות וטעימות חבית זמינות עבורי. היקב יוציא בקרוב שני יינות חדשים – רוזה 2006 וקברנה פרנק רזרב 2004 כרם יחידני מנרה, הראשון מפורט בהמשך ולשני אני מצפה. במקום להרחיב במילים, אספר על יינות שטעמתי. אני מעלה על הכתב יינות שלא טעמתי עדיין בטעימות קודמות […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s