h1

נאום הלקוח

נובמבר 6, 2006

לאון שוורץ, שעושה רושם של ברמן מוכשר ורציני, קורא קריאה נרגשת באתר הבקבוק – נאום הברמן: נסו קוקטייל

אמרתי לעצמי שאת זה אני חייב לשמוע, ומאחר והוא כתב דברים לעניין, אני מרגיש צורך לענות

נאום הלקוח

אני מוכן לנסות קוקטייל מידי פעם. בשביל זה אני צריך שיתוף פעולה, לא ממך הברמן, אלא דווקא מהמנהל. בדרך כלל בפאבים הבקבוקים בספיד-רק מוסתרים מעיני הלקוח, ואפשר לראות במקרה הטוב רק את צווארי הבקבוק עם הפוררים מציצים. ברוב הפאבים בארץ, יש להסתרת הבקבוקים סיבה טובה. היום כל פאב מחזיק וודקה סופר-אולטרה-פרמיום במאות שקלים לבקבוק, אבל את הקוקטיילים לא מעט פאבים מכינים מוודקות תוצרת הארץ, אין בית קפה אפילו שלא מחזיק קוואברו גולד, אבל את המרגריטה מכינים מ"טהילה" שקונים בסופר בפחות מעשרים ש"ח, ואני יכול להמשיך בדוגמאות כאלה על כל סוגי המשקאות. לא יתכן שבקוקטייל שמתומחר בטווח 30-40 ש"ח, ישימו לי אלכוהול שעולה לצרכן פרטי 20 ש"ח לבקבוק שלם. אני מכבד את זכותו של הפאב להרוויח, מבין שיש לו עוד הוצאות חוץ מחומרי גלם של קוקטיילים שצריך להכניס למחיר, אבל מאז שעברו ימי המסיבות בגיל הצבא עם הקפצות של דברים עם ספרייט, אני לא נוגע באלכוהול כזה. אז ברמנים, לפני שאתם נעלבים שאנשים לא מזמינים קוקטיילים, לא נותנים לכם לבטא את המקצועיות שרכשתם בעמל רב, תעיפו מבט על הספיד-רק שלכם, ותשאלו את עצמכם איזה מהמשקאות שם הייתם מוכנים לשתות בעצמכם. אם יש שם כאלה שלא הייתם מוכנים, זה הזמן לשיחה ידידותית עם המנהל

אני לא מבקש שיכינו לי וודקה-קרנברי מגריי-גוס או ראסטי נייל מארדברג 1964, אבל יש המון מותגים בקטיגוריית הביניים, במחירים סבירים, שמתאימים לקוקטיילים. אם לזרוק שמות שקופצים לי לראש – נגריטה, סאוזה, פינלנדיה וגורדונ'ס – והופ, ארבעת הלבנים, שניים מהם בחמישים שקל ומטה (מחיר של קוקטייל וחצי), שניים קצת יותר. זה גם המקום לשבח את המקומות, ויש לא מעט מקומות כאלה אם כי לדעתי הם עדיין לא הרוב, שאכן מחזיקים שתיה סבירה עד איכותית מאוד בשביל הקוקטיילים

אז לסיכום: פאב או ברמן שרוצה למכור יותר קוקטיילים צריך להסתכל קודם כל במראה (בספיד-רק) ולשאול את עצמו אם הוא מוכן לשתות בעצמו את המשקאות שיש שם. אם התשובה היא כן, ברמן יכול להשתמש בעובדה הזו על מנת לשפר את מאמציו לשיווק הקוקטיילים, ואולי יותר לקוחות יבחרו לשלם מחיר של ליטר גולדסטאר על משקה אחד 

12 תגובות

  1. לגמרי… אבל לרוב המקומות יש משקאות עבודה בסיסיים – וודקות במחירי ה- 50 – 60 וויסקי בסיסי מ בלאק אונד ווייט (בחיי) ועד קליפר, שאיתם עובדים.

    מי שרוצה יותר מזה – ולעיתים לא שווה אגב למהול משקה פרמיום בקוקטייל (לא תמיד, אמרתי, אלא לעיתים) – יכול לנסוע לאירלנד ולהזמין לעצמו קוקטייל ב- 750 דולר (יש סיפור בבקבוק):
    http://www.bakbuk.co.il/htmlpage/internal.asp?cat=5&nam=1243


  2. היי שגיא,

    כמו שציינתי בפוסט, אכן יש פאבים שמחזיקים ספיד-רק סביר פלוס, למשל יצא לזוגתי להזמין מרגריטה ולקבל אותה מקווברו גולד. זה אפילו לא פאבים בודדים, אבל לצערי זה עדיין לא הרוב. לדעתי בעל עסק יכול להחזיק דברים כמו הדוגמאות שנתתי, ולהפוך את זה לכלי שיווק, כלומר, הברמן ימליץ לך על קוקטיילים, ויספר לך שהם ממרכיבים איכותיים, יראה לך בקבוקים וכו'. לדעתי זה יכול ליצור טרנד חיובי ולדחוק את ה'וודקה אלסקה' בחזרה לדיסקוטקים


  3. הבעיה העיקרית עם הקוקטיילים, זה המחיר הגבוה שנדרש הלקוח לשלם עבורם.. הברים ברובם אינם עושים הפרדה, כלומר, בר שמכין את הקוקטיילים שלו ממוצרים תוצרת הארץ יתמחר את המוצר כמו בבר שמגין את אותו הקוקטייל ממשקאות תוצרת חוץ. כאן מתחילה הבעיה..


  4. ברוך הבא מקס,
    אתה בעצם אומר משהו דומה למה שאמרתי רק תוקף את הבעיה מכיוון אחר. לדעתי סכום של שלושים וקצת ש"ח הוא סביר לקוקטייל שמוכן ממותגים פשוטים, ברמת החמישים ש"ח פלוס. העניין הוא שזה רחוק מלהיות הסטנדרט, לפחות לפי ההתרשמות שלי

    אגב, מקרים כמו הדוגמה שקישרתי מתפוז – לבקש 'מידורי סאוור', או משקאות אחרים שיש בהם שם ספציפי של מותג ולקבל תחליף זול זה לדעתי פשוט רמאות


  5. הבעיה היא שברגע שאתה מגיע לבר שעובד עם מרכיבים זולים ומבקש קוקטיל ממרכיבים איכותיים בדרך כלל המחיר שלו מוכפל ואפילו יותר
    אני בהחלט בעד להחזיר את האלסקה למועדונים ויותר מזה אפשר להתחיל להפיץ את הנושא כמו שעושים בפורום בירה של בקבוק שבו הם מצינים מקומות שהם קיבלו בירות עם כוסות שמצוינות בהן הנפח של הכוס
    פשוט לפרסם מקומות שבהם הקוקטלים או הספיד רק הוא איכותי
    ובקשר לכתבה של לאון..אני אישית חובב קוקטלים מסוימים הבעיה היא שקוקטלים בארץ מקוטלגים לכוסיות ולהומואים(וסליחה על ההכללה) אני חושב שהגבר הישראלי המצוי לא רואה את עצמו יוצא לחפש בחורות בדאנס בר טיפוסי שביד שלו יש כוס קוקטיל מלאה בקוסמו בהחלט שהבקבוק היניקן ביד משדר יותר גבריות
    דבר שיכול לפתור את זה לפי דעתי הוא פשוט להזמין קוקטלים בכוסות לובול או היבול
    אבל זה כבר תלוי בבחור


  6. ברוך הבא צביקה,
    תראה, לגבי הסטיגמה שיש למשקאות, אפשר למלא על זה עמודים רבים. אם אתה בא למקום במטרה עיקרית של להתחיל עם בנות המין היפה, לדעתי המשקה שאתה מחזיק ביד אכן משחק איזה תפקיד. אם כבר לשדר גבריות אז לדעתי כוסית ויסקי (אם אתה אוהב) או בירה שאינה הייניקן, בלי להעליב :-)
    אקח כדוגמה בר הרצליאני שהייתי בו לא מזמן, גם סוג של דאנס בר (הנזו? או משהו כזה). אז היה גינס, ברירת המחדל שלי, אבל אני למוד ניסיון שלא להזמין גינס במקומות שאני לא סומך עליהם, ויסקי פשוט לא התחשק לי, ויסקי לא פשוט לא נכנס לי בארנק בפאבים, בטח שלא הרצליינים. אבל הפלא ופלא, בתפריט לאונרדו קיאנטי פשוט וקליל, במשהו כמו שלושים ש"ח לכוסית, אולי טיפה פחות. אז מנגד עמדה סטיגמה של כוס יין אדום בפאב מלא אנשים – ללא ספק סטיגמה יותר נשית מאשר קוקטייל, ומצד שני יין שמתחשק לי לשתות, בתמחור שאני מוכן לשלם. אז העדפת היין ניצחה את הסטיגמה, ולא התחרטתי לרגע. אגב, אנשים אחרים בשולחן טעמו, התלהבו, והזמינו גם.
    לסיכום אני ממליץ לא לשתות דברים שלא אוהבים רק לשם התדמית של המשקה, אבל אם יש התלבטות בין שני דברים, זה אולי יכול להטות את הכף


  7. כמו בכל קנייה זכותך המלאה לברר את כל פרטי הקוקטייל לפני שאתה שולח את היד לארנק. בקוקטייל בר שמכבד את עצמו בדרך כלל ישתמשו במרכיבים איכותיים ומרכיבים איכותיים, מה לעשות, לרוב פוגמים בכיס. את אלה שעושים מרגריטה מ"תהילה" אני ממליץ פשוט לא לאתגר בקוקטילים. אם אני כבר שם, אני לא מתחכם ואני שותה ישר מהבקבוק כשאת התשוקה לערבובים אני מספק בבר הביתי

    במפתיע או שלא ,דווקא בברים של מסעדות אפשר לקבל את הקוקטילים היותר מוצלחים עיין ערך: יועזר, אורקה, מסה ומוזס הרצליה


  8. אומנם נכון שיש ברים שמשתמשים באלכוהול זול ותחליפים תוצרת הארץ כמשקאות בסיסיים. א ב ל, ולא סתם זה בגדול, כיום רוב הברים שמכבדים את עצמם לא ישתמשו בתחליפים זולים, דבר שפוגע מאד באיכות המשקה הסופי ומכך גם בבר ובשמו הטוב. זו תופעה שהייתה נהוגה בעבר כיום רוב הברים הגדולים משתמשים במוצרי בסיס של חברות הייבוא הגדולות


  9. יאיר, אני מסכים עם מה שאמרת לגבי פרטי הקוקטייל. מצד שני, אם מישהי מזמינה מידורי סאוור ומקבלת תחליף כמו בקישור שנתתי זה לדעתי חד וחלק גניבה. למרות שאני בקושי אוכל במסעדות (שלא לדבר על שמות כמו מסה), אני מעדיף בד"כ כוס יין. אפרופו מוזס, שם גיליתי התאמה מצויינת לדעתי בין המבורגר עסיסי לבין גמלא ק"ס

    לאון, גם אתך אני מסכים, אבל נותרת השאלה מה אנחנו מגדירים בתור פאבים שמכבדים את עצמם, ואם פאב שהשקיע המון בעיצוב השקיע גם בתחום הזה


  10. אני מחפשת בנרות מקומות עם ברמנים שיודעים באמת להכין קוקטיילים ולא רק את הסטנדרטים ביותר, ובמחירים סבירים (כמו באודיאון הרצליה, יש שם בר נפלא וברמן מעולה). בדרך כלל הברמנים יודעים לדקלם את הכמה בסיסיים שלימדו אותם בקורס + כמה פופולריים ולא מסוגלים להפגין טיפת יצירתיות.

    בבעית המשקאות הזולים לא נתקלתי מאז שטעיתי והזמנתי בלאק ראשן בדאנס בר לפני שנים. עצרתי את הברמן שניה לפני שמזג וודקה מקומית ירודה במיוחד ודאגתי שתוחלף במשהו נורמלי, אבל לפני שהספקתי למצמץ הוא מילא את הכוס בליקר קפה מזוויע תוצרת הארץ. כמובן שחוייבתי ב-10 ש"ח נוספים עבור שדרוג הוודקה.


  11. Islay, ברמת העקרון אני די מסכים עם מה שאת אומרת, אבל לדעתי זה נובע מהסיבה הפשוטה שרוב הברמנים בשוק אינם מקצועיים, או אינם שואפים לזה. זה שהם עשו קורס ברמנים זה טוב ויפה, ובאמת בסיס נפלא להתחיל איתו.. אבל זה רחוק מלהיות מקצועי. יש כמובן גם את הסיבה שלפעמים אי אפשר להיות יותר מדי יצירתי כי אין ממה להיות.. אם זה מהבחינה הויזואלית של הקוקטייל ועד מבחר המיצים..


  12. […] – למרות ביקורת שהשמעתי בעבר על מצב הקוקטיילים בפאבים, מסתבר שיש מקומות שיודעים גם […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s