h1

דרוש: דג'סטיף מריר

אוקטובר 17, 2006

בכותרת של העמוד כתבתי שאני אוהב לטעום דברים חדשים. ובכן, החיים זה כמו קופסת שוקולד, אתה לא יודע מה תקבל, אמר טום הנקס במבטאו של פורסט גאמפ הנצחי והמצוין. לאחר מבצע יחסי ציבור קטן (לא דבר שכיח לליקר במחוזותינו), ובעיקר מכיוון שהוא כלל הנחה קטנה, שתיתי בנדיקטן

בנדיקטן

הצבע של הליקר הוא דבש-ענברי, בתאורה של הבר הוא הזכיר ויסקי אירי במראה. האף עשיר, בהתחלה מכה של אלכוהוליות, לאחר מכן ריח מתקתק של תפוז, ואז בעדינות מגיעה העשבוניות. היה שם משהו נוסף, ורק אחרי התלבטות קישרתי את זה לריח של האוניקם ההונגרי, כנראה שיש לשניהם מרכיב דומיננטי משותף, אבל כאן נגמר הדמיון. לגמרי. בפה הוא סירופי לחלוטין, סמיך ומתוק מאוד, מזכיר את הדרמבוי במרקם. טעמי דבש, תפוז, תבלינים ועשב, כולם מתחבאים מאחורי מתיקות גבוהה מידי. האפטרטייסט נותן אולי קצת יותר מקום להרגיש טעם חוץ מהמתיקות, אבל רק קצת. קוביית קרח שהוספתי הפיגה מעט מהסמיכות, אבל לא נתנה פייט ראוי למתיקות

כמו כל דג'סטיף שמכבד את עצמו, במיוחד ממשפחת העשבוניים, יש אגדה, יש מסורת של הרבה שנים, ויש מסתורין בדמות מרכיבים סודיים. למרבה הצער, הוא מתוק מידי לטעמי. במידה מסויימת אפשר לומר עליו דרמבוי פוגש אוניקם, ביחס של 1:5 לטובת המתוק יותר. החיפוש אחרי דג'סטיף עשבוני מריר, אבל קצת פחות מהאוניקם נמשך. על כוונת הטעימות נמצאת הבחרובקה

17 תגובות

  1. לא עשבים ולא בטיח. סתם קרמל. מאכזב מאד. מצד שני יכול מאוד להיות שטעמת אחד מזויף, כי אני זוכר שאי שם לפני כ7 שנים טעמתי וזה היה מדהים בעושר הטעם כמעט כמו דראמבוי אבל כל אלו שטעמתי מאז היו מאד מאכזבים. אני חושד שהם פשוט לא הדבר האמיתי. קונספירציה?


  2. היי עירא, ברוך הבא
    אני לא חושב ששתיתי בנדיקטן מזוייף. הוא אכן היה עשיר בטעמים, כמו שציינתי לעיל, אבל הטעמים היו קבורים מתחת לשמיכה עברה של מתיקות סירופית והיה צריך להתאמץ בשביל להרגיש אותם. יש בו עומק, אבל המכלול פשוט לא לטעמי בגלל המתיקות. העברתי את הכוסית מסביב לשולחן ומצאתי מישהי אחרת שאהבה
    הכותרת של הפוסט גם היא מטעה, כי למרות שאני מחפש דג'סטיף מריר לא חשבתי שזה מה שאני הולך לקבל בבנדיקטן, פשוט ציפיתי לקבל פחות מתוק ויותר עשבוניות. הכיוון שאני חותר אליו הוא משהו כמו האוניקם, שאני מחזיק בקבוק ממנו, אבל הוא טיפונת מריר לי מידי, אז השאיפה היא למצוא משהו מהסגנון, עשבוני, מר, ללא אניס, שאפשר לקנח איתו ארוחות כבדות ולצאת עם חיוך ובטן שמחה
    גם דרמבוי, לצד הבנדיקטן, מתוק לי מידי, ובפעמים הנדירות שאני מוציא את הבקבוק, לרוב כשיש אורחים, אני שם ממנו כמה טיפות בכוסית ויסקי, וגם אז המתיקות קצת גבוהה מידי


  3. טוב, אני לא סופר בכלל את שניהם כדז'יסטיף, הם ליקרים. דז'יסטיף פחות מתקתק יכול להיות לכיוון היגרמייסטר והלאה (למרות שהיום אנשים שותים גם אותו כליקר ולא כדז'יסטיף). יש אחד נחמד משהו תוצרת הארץ ששכחתי את שמו, אני אחפש לך.


  4. בייגרמייסטר מפריע לי בעיקר האניס. דווקא הוא נותן דוגמה יפה ליחס בין מתיקות לבין מרירות-עשבונית, למרות שהייתי דווקא מוריד לו עוד טיפונת את המתיקות. כרגע אוניקם הוא הכי קרוב לטעם שאני מחפש, אבל המסע עוד בראשתו, והדרך היא חצי המסע :)

    דג'סטיף יכול להיות ליקר, כמו שאפשר לשתות ויסקי או קוניאק בתור דג'סטיף. לרוב הליקרים העשבוניים מוגדרים בתור דג'סטיפים, בגלל השפעות חיוביות לכאורה על העיכול וכו'. מה דעתך על הרמאזוטי?


  5. סורי, לא מכיר…

    דז'יסטיף מהגדרתו אמור להיות מין תרופה שעוזרת לעיכול. אני לא בטוח שהוא אמור בהכרח לטעום טוב, רק להחליק עניינים. אם אלכוהול לבד היה מספיק אז… רגע הוא בעצם מספיק. ניסית פעם 50-60מ"ל של אבסינט 90% או סטרו בתור עזר לעיכול? עובד כמו "דריינו" לפתיחת צנרת… :-)


  6. הכי גבוה שהגעתי באלכוהול היה ג'ק סילבר בארל, 50%. אני לא אוהב את הטעם האלכוהולי החזק ומשתדל לא לעבור חוזק של ויסקי סטנדרטי. אני מחפש משהו שיהיה לי מריר וטעים אחרי ארוחה. לגבי הסגולות הרפואיות… אני די מטיל בזה ספק. בשביל לעזור לעיכול אפשר לשתות כוס תה טוב


  7. כל משקה חם. אבל אחרי ארוחת בשר אדום כבדה האלכוהול בהחלט עוזר. לא יודע לגבי כל העשבים כמו שמתפארים חלק מהם (מי אמר אונדרברג?).


  8. אונדרברג זה עוד משהו שאני רוצה לטעום בהזדמנות


  9. (tired of the broken directionality)
    Underberg is really closer to medicine than a liqueur :-)

    Read my latest exploits with a Californian wine from last night on my blog, and you got me writing about Whiskey too :-)


  10. דוקא נראה לי שאונדרברג יתאים בדיוק. לדעתי גם בחרובקה יהיה לך מתוק מדי (בעיני הוא מתוק כמו הבנדיקטין).


  11. סוקרנתי. ראיתי ב-ויינבאר ב-17 שקל לבקבוקון. מישהו יודע האם אפשר להשיג אותם ביחידים ואיפה אפשר להשיג באיזור חיפה או המרכז?

    אגב, איילה, אם הבלוג מוחק לך עדכונים חדשים, הייתי כותב אותם קודם כל בפנקס הרשימות ורק בסוף מעתיק לישראבלוג. חבל לי על כל הכתיבה שנעלמה ומצפה לפוסטים נוספים


  12. אני תמיד שומרת בצד, אבל בפעמיים האחרונות התעצלתי ואכלתי אותה. ): אני מזכירה לעצמי כל יומיים בערך שצריך כבר לכתוב משהו חדש אבל איכשהו לא יוצא. טוב, מעולם זה לא בא לי בקלות ואין סיבה שזה יתחיל לבוא בקלות עכשיו. (:


  13. אגב, שתיתי בחרובקה, אכן היה מתוק מידי והקינמון דומיננטי.

    לגבי הכתיבה, אם את מחפשת השראה, פשוט מזגי לך כוס של המאלט החביב עלייך, תעמעמי קצת את האור, תעצמי עיניים, תהני ממנו לאט, ואחרי זה תתארי מה שהרגשת

    always works for me :)


  14. בקשר לבחרובקה..אני חושב שיותר הרגשת ציפורן מאשר קינמון
    ובקשר לבנדיקטין אני אישית לא חובב גדול שלו הוא בהחלט מתוק לי מדי ובגלל זה אני לא רואה אותו כדגסטיף קלאסי אלא יותר כמשהו לשתות אחרי האוכל כמו יין קינוח ששותים עם העוגה
    אישית..אני חושב שהראמאזוטי הוא בהרבה יותר טוב מהיגר אבל המלך של הדגסטיפים מבחינתי הוא האוניקום טעם נורא מר ואפטרטיסט של קפה בהחלט הבחירה שלי אחרי ארוחה כבדה
    אבל אם אתה רוצה לנסות משהו קצת פחות מר אני ממליץ על הברנקה מנטה או הפרנה ברנקה הרגיל שלא חושב שיש משקה עם טעם יותר תרופתי ממנו


  15. רמאזוטי אכן נשמע מעניין. הייתי בסוף השבוע במולי בלומ'ס האירי התל-אביבי, והיה שם בתפריט אונדנברג, אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי של פיינט קילקיני צוננת (גיוונתי לרגע מהגינס) לכן אני אשמור את ההתנסות הזו לפעם הבאה


  16. […] במקום מבחר מאלט יפה, כולל שמות כמו אובן, גלנקינצ'י, שני סוגי אברלור, שלושה סוגי ארדברג, ועוד דברים פחות שגרתיים. מחירי המאלט נעים בין סבירים למעל הממוצע. פיינט הגינס (23 ש"ח) הייתה טובה, טריה, ונמזגה בסדר. הברמנית הסבירה שהמקום מתרכז בגינס טובה ובויסקי, ועושה רושם שזה לא דיבורים באוויר. מכיוון שלא נהגתי, החלטתי לחזור לחיפושי אחר הדג'סטיף המריר שימצא חן בעיני […]


  17. מחפש דיג'סטיף? הייתי ממליץ לך להיכנס לאלכופדיה, אנציקלופדית האלכוהול האינטראקטיבית ולמצוא לך שם משקה שיעמוד בציפיותך… :)
    http://www.alco-pedia.co.il/index.php/%D7%93%D7%99%D7%92%27%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A3



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s