h1

המלצות לראש השנה

ספטמבר 18, 2006

ראש השנה מתקרב ובא, ואפשר להריח את הגומי השרוף מנעליהם של אנשי הפרסום ויחסי הציבור של היקבים (הגדולים בעיקר) שמפרפרים ימים כלילות, חלקם ממלאים כל באנר פנוי באינטרנט, כדי שהיין שלהם יהיה זה שהמשפחה הישראלית הממוצעת תשקיע את 50 השקלים שלה עבור שני הבקבוקים שלהם על שולחן החג (לרוב במסגרת פסאודו-מבצע ברשת השיווק הקרבה אליכם). כאן אכתוב המלצות שלי לחג, וברוח הכתיבה שלי, אתחיל מהמחיר הנמוך ואטפס מעט מעלה

גולן 'שיאון אדום', יקב רמה"ג

כמו שכבר טרחתי לציין, זה היין החביב עלי מקטגוריית יינות השולחן המקומיים בפחות מ-30 ש"ח. יכול להיות שיש קשר לכך שיצא שדווקא עם היין הזה, והשונות שלו מדברים שטעמתי עד ששתיתי אותו לראשונה, התחלתי להתעניין יותר ביין, לקרוא יותר ולטעום דברים חדשים. היין עשוי מבלנד פחות שגרתי של ענבי סנג'ובזה, סירה, גאמאי נואר, פינו נואר ועוד כמה. יש לו אף פירותי ועשיר, גוף קל-בינוני, טעמי פרי יער עם חמיצות קלה, ועוד פרי בסיומת. אין לו מורכבות מדהימה, אבל מדובר ביין נגיש, נעים ומאוזן. אין לי מנוס מלהכתיר אותו בתור הבחירה הטובה לדעתי בקטגוריית המחיר. מחיר ברשתות שיווק נע סביב 30 ש"ח, ובחנויות אחרות אפשר להשיג גם ב-24 ש"ח ופחות

שיאון אדום מאתר היקב

גולן שיאון אדום

הרי גליל מרלו 2004

כמו שכבר העדתי על עצמי, אני משוחד. זהו היקב החביב עלי, והיין שאני רואה בתור התמורה הטובה ביותר למחיר בטווח המחירים הנ"ל (וכנראה זה שאביא לארוחת החג). בניגוד לשאר ההמלצות, כאן ציינתי שנת בציר. הסיבה לכך היא שטרם טעמתי את בציר 2005, ושמעתי עליו דעות מעורבות. היין בעל צבע ארגמן, אף של פירות יער, גוף קל-בינוני ועדין עם פה עשיר פטל, אוכמניות ורמזי תבלין. הסיומת מתקתקה ופירותית. היין נגיש לכל אחד, מתאים למגוון סוגי מאכלים לדעתי, כולל פסטות, בשרים (בעיקר עוף והודו), וגם לארוחות חלביות. מחיר 35-40 ברוב החנויות

מאתר היקב , אנשיל פפר מאתר הבקבוק

הרי גליל מרלו

הרי גליל שיראז קברנה סוביניון

כמו שכתבו אנשים אחרים, השילוב הזה הוא מאפיין בולט של יינות העולם החדש האוסטרליים, ולדעתי כאן, לא רק בחירת זני הענבים אלה גם הביצוע בעל קווי דמיון ליינות השיראז-קברנה האוסטרליים. ליין גוף בינוני, אף של פרי שחור, בפה הרבה פרי, טאנין קל אך מורגש המשולב היטב בפרי, עץ ותבלין. סיומת מפולפלת משהו. שילוב מצויין לפסטה ולבשרים לא כבדים לדעתי. המחיר בסביבות 47-55 ש"ח

מאתר היקבשגיא קופר בוואי נט , אנשיל פפר מאותה כתבה

 הרי גליל שיראז-קברנה

קדש ברנע מרלו 2003

ביקב הקטן הזה נתקלתי במקרה במסעדה, כשחיפשתי יין מעניין שעוד לא טעמתי, בלי להשתולל על המחיר. הימרתי וזכיתי. אינני זוכר במדיוק לתאר את הארומות, אבל מדובר ביין עשיר, בעל גוף בינוני, עם המון פירותיות שמתחילה באף וממשיכה עד הסיומת הנעימה. אפשר להשיג ברשתות שיווק בכחמישים ש"ח

מאתר היקב

קדש ברנע מרלו

גמלא קברנה סוביניון, יקבי רמה"ג

לפחות לפי מה שראיתי בכמה מסעדות, יכול להיות שזהו הנציג הפופולרי ביותר של סדרת גמלא, ובמידה רבה של צדק. מכיוון שלא שתיתי אותו בחודשים האחרונים, קשה לי להזכר במדויק בארומות ובטעמים, ובמקום זאת אומר שהיין עדין ונעים, ביחס לזן ובכלל, יש לו איזון טוב וסיומת מתמשכת. ברשתות שיווק המחיר יכול להאמיר לשכונת 70-80 ש"ח, אבל בחנויות יין וחנויות אחרות אפשר בהחלט להשיג אותו ב-50-60 ש"ח

גמלא ק"ס מאתר היקב

טוליפ "ג'אסט" קברנה סוביניון

מהיקב הקטן הזה, הממוקם ליד טבעון, יצא לי לטעום שני יינות ושניהם היו הצלחה בעיני. מלבד הק"ס, 'מוסטלי' סוביניון בלאן של היקב הפתיע אותי לטובה, אולם עליו אדבר בהזדמנות אחרת. הקברנה סוביניון של היקב שונה מכל ייצוג אחר של הזן שטעמתי בארץ. צבע אדום בוהק, אטום במרכז. באף פרי יער נדיב, גוף בינוני וחלק. הפרי פשוט מתפוצץ בפה, אפשר לחוש באוכמניות ופטל בנדיבות, שכמעט מסתירים טאנין רך ומעודן. עוד פרי בסיומת. יכול להיות שלאהוב את היין או לא זה עניין של טעם, אבל אני די בטוח שכל אחד יוכל להסכים שמדובר ביין לא שגרתי. מחיר בסביבות ה-55-60 ש"ח

על היקב

רקנאטי ריזרב קברנה סוביניון

על היין הנפלא הזה דיברתי בהרחבה לפני כמה ימים. במקום שאחזור על עצמי אפשר פשוט לגלול את הדף מעט למטה ולקרוא תחת טעימת יקב רקנאטי. מחיר ברשתות שיווק כ-85 ש"ח, בחנויות יין קצת מעל שבעים 

הרי גליל יראון

מה כבר לא נאמר על יין הדגל של יקב הרי גליל? היין (בציר 2002) בעל ארומות נהדרות של פרי יער, ועץ, גוף בינוני (פלוס), טעמי פרי יער עם רמזים לפלפל ועץ. הטאנין משתלב בפרי בצורה מופתית, ומתרכך ככל שהיין נושם. סיומת ארוכה עם עוד פרי וטאנין. חדרור של כחצי שעה – שעה מעדן פלאים את הטאנין. פתחתי בקבוק באירוע משפחתי ושאר המשפחה לא התלהבה, לכן יכול להיות שפחות מתאים לאנשים ששותים בעיקר בלנדים שולחניים.לדעתי מצויין לצד בשר בקר כגון סטייק או צלי. בציר 2003 עשוי מבלנד שונה וטרם טעמתי ממנו. מחיר בחנויות 70-80 ש"ח

מאתר היקב , שגיא קופר על בציר 2002 אותה כתבה , בציר 2003 מאת אנשיל פפר – באמצע העמוד

הרי גליל יראון

 דניאל רוגוב ב'הארץ' על היינות שסקרתי של הרי גליל

אשמח לשמוע המלצות נוספות. חג שמח ושקט לכולנו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s